25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Vremenska prognoza u Hrvatskoj: Između Sunca i Oblaka

1 min read
vremenska-prognoza-oblačno-i-sunčano-u-Hrvatskoj

Foto: DHMZ

Vremenska prognoza: Hrvatska dočekuje 23. travnja 2024. godine s mješavinom sunčanih intervala i oblačnih razdoblja, što stvara dinamičnu vremensku sliku diljem zemlje. Zapad unutrašnjosti će biti pretežno oblačan, s povremenom kišom i lokalno jačim pljuskovima praćenim grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj gdje se očekuje i susnježica te snijeg. Istok zemlje i južni Jadran započinju dan s više sunca, ali i tamo će kiša i pljuskovi stići prema večeri.

Vjetar će biti uglavnom slab do umjeren, sjeveroistočni i sjeverozapadni, dok će na istoku prevladavati jugoistočni. Prema večeri, vjetar će se okrenuti na zapadni smjer. Na sjevernom Jadranu očekuje se umjerena do jaka bura, dok će Dalmacija iskusiti jugo koje će poslijepodne zamijeniti sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Jutarnje temperature kretat će se od 1 do 6 stupnjeva Celzijusa u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti toplije, između 7 i 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura bit će između 9 i 14 stupnjeva, osim u gorju gdje će biti niža, dok će Dalmacija i Slavonija uživati u temperaturama od 15 do 20 stupnjeva Celzijusa.