21. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Pag Outdoor Summer 2024.: Otkrijte ljepotu Mjesečevog otoka

3 min read
Akcijska fotografija sudionika

Turistička zajednica Grada Paga ponovno organizira Pag Outdoor Summer ture, nudeći besplatne sportske aktivnosti za sve uzraste. Ovaj jedinstveni događaj omogućuje posjetiteljima da otkriju ljepote Mjesečevog otoka kroz kajaking, hiking i moonwalking, pružajući nezaboravno iskustvo u jedinstvenom okruženju.

Otok Pag pruža brojne mogućnosti za outdoor aktivnosti, namijenjene kako profesionalcima, tako i amaterima. Posjetitelji mogu uživati u kajakingu, pješačenju ili hikingu, istražujući prirodne znamenitosti, uvale i staze ovog kamenitog otoka. Ove godine Pag Outdoor Summer donosi niz uzbudljivih aktivnosti:

Moonwalking na stazi Sunčani sat

Sezona počinje 6. srpnja u 6 sati iz Smokvice na stazi Sunčani sat. Staza vodi makadamskom cestom iz Vlašića do Sunčanog sata, građevine izgrađene od strane zaljubljenika u Sunce, more i paški krš.

Staza Putovima Mentora

Ova kružna makadamska staza prolazi kroz vrijedan arheološki lokalitet, gradinu Gramajnik. Staza nudi nevjerojatne kontraste kamenog Paga i Velebita, plavetnila mora i neba, netaknute prirode i mira. Polazak je 31. kolovoza u 6 sati kod crkve Sv. Mavra u Dinjiškoj.

Druga strana Mjeseca

Ovdje se isprepleću tri staze: staza Mikula, staza Sv. Jure i staza Zaton, svaka sa svojom pričom i posebnim vizurama.

Staza Sveti Jure

Zahtjevnija staza koja nudi fantastične poglede s nekoliko vidikovaca. Povodom VRO Oluja, tura na stazi Sveti Jure organizirana je 4. kolovoza, polazak je s Gradskog groblja u Pagu u 6 sati.

Staza Mikula

Ova kružna staza vodi do crkvice svetog Mikule i Punte Mikule. Posebno su atraktivne paške kamene dine koje stvaraju igru svjetla i sjene.

Staza Zaton

Lagana staza savršena za noćne ture pod punim mjesecom, 21. srpnja u 20.30 sati i 19. kolovoza u 19:30 sati, polazak s parkirališta na Velom boku.

Plava staza Mjesečevog otoka – kajaking

Dvodnevne ture kajakinga duž Paške uvale na ruti Bašaca – Veli Bok – Punta Mikula – Zaton organizirane su 12. srpnja i 27. kolovoza, polazak s Bašace u 9 sati.

Uspon na Sv. Vid

Uoči blagdana Vele Gospe, 14. kolovoza, organizirano je hodočašće na Sv. Vid s dočekom izlaska Sunca na najvišem vrhu otoka Paga. Polazak je u 4.45 sati s parkirališta na ulazu u Kamp Šimuni.

Pag Outdoor Summer nije samo sportski događaj, već prilika za sklapanje novih prijateljstava, razmjenu iskustava i uživanje u prirodi otoka Paga. Pridružite nam se i budite dio Pag Outdoor Summer 2024., događaja koji spaja sport, prirodu i adrenalin!

PAG SUMMER OUTDOOR – PROGRAM 2024.

MOON WALKING

SRPANJ

6.07. SUNČANI SAT + MOON WALKING, polazak u 6:00h iz Smokvice u Vlašićima

KOLOVOZ

31.08. DINJIŠKA MENTORI + MOON WALKING, polazak u 6:00 kod crkve Sv. Mavra u Dinjiškoj

HIKING

SRPANJ

21.7. Staza Zaton, pun Mjesec – polazak u 20:30h s parkirališta na Velom boku

KOLOVOZ

4.8. Staza Sveti Jure, tradicionalno obilježavanje VRO Oluja –  polazak u 6:00h s Gradskog groblja u Pagu

14.8. Uspon na Sveti Vid, tradicionalno hodočašće uoči Vele Gospe i doček izlaska Sunca – polazak u 4:30h s ulaza u kamp Šimuni

19.8. Staza Zaton, pun Mjesec – polazak u 19:30h s parkirališta na Velom boku

RUJAN
7.9. Staze Zaton i Mikula – polazak u 7:00h s parkirališta na Velom boku

Rok za prijave je dva dana prije ture. Potrebno je u prijavi navesti broj mobitela putem kojeg će primiti informativni letak sa podacima i potrebnom opremom. Za noćne ture sudionici imaju osigurane naglavne lampe.

Prijave na e-mail: prijava@pfarrer-projekt.hr

KAJAKING

PLAVA STAZA MJESEČEVOG OTOKA

RUTA: start Bašaca – Veli Bok – Punta Mikula – Zaton i natrag – cca 5 sati

SRPANJ

12.07. polazak u 09:00h

KOLOVOZ

27.08. polazak u 09:00h

Prijave na e-mail: igorkur@googlemail.com

*Svojom prijavom sudionik/sudionica potvrđuje da je upoznat/a sa zahtjevnosti svih outdoor aktivnosti na području grada Paga, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, te da izletu pristupa na vlastitu odgovornost. Sudionik/sudionica mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Organizator: Turistička zajednica Grada Paga