10. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prometna Nesreća u Murvici: Dvije Osobe Teško Ozlijeđene

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

U nedjelju, 23. lipnja oko 08:30 sati na državnoj cesti DC-8 u Murvici dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede. Prema rezultatima očevida, nesreću je izazvao 60-godišnji državljanin Slovenije koji je, upravljajući motociklom slovenskih nacionalnih oznaka, udario u vozilo ispred sebe zbog nedržanja potrebnog razmaka. Vozilo u koje je udario bio je osobni automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 75-godišnjak.

Nakon sudara, motocikl s vozačem i putnicom pao je na kolnik. Oba slovenska državljana, 60-godišnji vozač motocikla i 56-godišnja putnica, prevezena su u Opću bolnicu Zadar, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede.

Detalji Nesreće

Prometna nesreća dogodila se kada je 60-godišnji motociklist, krećući se u pravcu Zadra, udario u vozilo ispred sebe zbog neodržavanja sigurnosnog razmaka. Vozač automobila, 75-godišnjak, nije uspio izbjeći sudar. Nakon udarca, motocikl se prevrnuo, a vozač i putnica su završili na kolniku.

Oboje ozlijeđenih hitno su prevezeni u zadarsku bolnicu, gdje su liječnici ustanovili teške ozljede. Policija je odmah započela kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće i odgovornost vozača motocikla za izazivanje prometne nesreće.

Istraga u Tijeku

Policijski službenici trenutno provode kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Ovo istraživanje će obuhvatiti sve aspekte događaja kako bi se utvrdila točna odgovornost vozača za nesreću.

Ova nesreća još jednom podsjeća na važnost održavanja sigurnosnog razmaka između vozila kako bi se spriječile slične tragedije. Policija apelira na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i voze oprezno, posebno na prometnim cestama poput DC-8.