24. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar: Krađe, Narušavanje Javnoga Reda i Mira te Teža Ozljeda u Prometnim Nesrećama

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

U zadnja 24 sata, Policijska uprava zadarska evidentirala je niz incidenata uključujući dvije krađe, narušavanje javnog reda i mira te sedam prometnih nesreća, od kojih je jedna rezultirala teškom ozljedom.

Dva Slučaja Krađe u Zadru

Jučer prijepodne, nepoznati počinitelj na Trgu Petra Zoranića u Zadru otuđio je novčanik 62-godišnjoj državljanki Slovenije. Šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava. Istog dana, na ulici Put crvenih kuća, nepoznati je počinitelj otuđio mobitel 32-godišnjoj hrvatskoj državljanki. I ovdje šteta iznosi nekoliko stotina eura, a podnesena je kaznena prijava zbog krađe.

Narativ Policijskih Zapisnika

Prema policijskim zapisnicima, incidenti su se dogodili tijekom dana, na frekventnim lokacijama gdje su počinitelji iskoristili trenutke nepažnje svojih žrtava. Policija apelira na građane da budu oprezni s osobnim stvarima te da prijave sve sumnjive aktivnosti.

Javni Red i Mir

Osim krađa, zabilježeno je i narušavanje javnog reda i mira. Policija nije iznijela detalje o prirodi ovog incidenta, ali takvi slučajevi često uključuju sukobe ili narušavanje javnog mira, što zahtijeva intervenciju policije.

Prometne Nesreće

Tijekom protekla 24 sata, na području Zadarske županije zabilježeno je sedam prometnih nesreća. U jednoj od tih nesreća, osoba je zadobila teže ozljede. Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave zadarske, uzroci nesreća uključuju nepažnju, neprilagođenu brzinu i vožnju pod utjecajem alkohola. Policija apelira na vozače da poštuju prometne propise kako bi se smanjio broj nesreća i teških ozljeda.

Zaključak

Ovi incidenti naglašavaju potrebu za povećanom pažnjom i odgovornošću među građanima, kako u zaštiti svojih osobnih stvari, tako i u prometu. Policija nastavlja s naporima da održava red i sigurnost te poziva građane na suradnju i odgovorno ponašanje.