24. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Predstava “San letnje noći” u Salima vraća vjeru u teatar

2 min read
Premijera_San_ljetne_noći_Lokvanj maja šimić

Foto: Mira Lordanić

Večeras, 27.06.2024. godine u 21:15, održat će se premijera predstave “San letnje noći” na govorima mjesta Sali, Zaglava i Žmana, u Saljskom polju na mikrolokaciji Lokvanj. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta predstava nije održana u prethodno najavljenom terminu, stoga je večeras ulaz slobodan. Maja Šimić, redateljica i producentica predstave, unatoč brojnim izazovima nije odustala od ovog prekrasnog projekta koji vraća vjeru u ljude, život i teatar.

Maja Šimić, koja je prevela i prilagodila “San ljetne noći” za otočku publiku, suočila se s brojnim izazovima tijekom produkcije. Ante je završio u bolnici, Ivana i Petra su se odselile s otoka, ali Maja nije posustala. “Nadam se da će večeras nebo biti vedro. Ovo je program koji vraća vjeru u ljude, život i teatar”, kazala je Šimić.

Predstava “San letnje noći” na otoku Sali predstavlja jedinstveni spoj lokalne kulture i klasične literature. Igraju Damir Ramov, Filip Šešelja, Ivan Špralja, Zdenko Dominis, Matija Ramov, Sani Burin, Ivona Petešić Frka, Ante Mihić, Mario Živković i Božidar Bačić. Maja Šimić je zadužena za dramatizaciju, režiju i produkciju. Izradu maski povjerila je Iskri Jovanović Glavaš, izradu šešira Vesni Savković, a za tehniku su zaduženi Marino Petešić i Josip Šindija. Fotografski aspekt predstave zabilježila je Mira Lordanić, dok je za grafiku zadužena Lorena Buturić.

Predstava je podržana od strane RMS Rental Media Services, Zadarske županije, Općine Sali, Turističke zajednice Općine Sali i OŠ Petar Lorini. Sponzori su Tutta Forza Night club, Konoba Trapula i DVD Sali.

Nakon premijere, publika je pozvana na after party u Tutta Forza night clubu gdje će DJ Bartol Njari osigurati zabavu do ranih jutarnjih sati. Ova predstava je više od samog kulturnog događaja; ona je simbol zajedništva i upornosti, dokaz da se uz pravu volju i trud može postići mnogo, čak i u maloj zajednici kao što je Sali.