24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Velika akcija policije: Uhićeno deset osoba zbog sumnje na organizirani kriminal

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Policijski službenici PNUSKOK-a, Služba Osijek, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u organizirani kriminal. Deset osoba osumnjičeno je za zločinačko udruženje i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Detalji operacije

U tijeku je velika policijska operacija koja uključuje hitne dokazne radnje i pretrage na više lokacija u Hrvatskoj. U koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), policija je započela s uhićenjima i pretragama na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije.

Osumnjičeni i postupci

Osumnjičene osobe terete se za sudjelovanje u zločinačkom udruženju i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Prema dostupnim informacijama, kriminalna organizacija je djelovala na području nekoliko županija, baveći se distribucijom narkotika. Policijski službenici PNUSKOK-a intenzivno rade na prikupljanju dokaza koji bi potvrdili ove optužbe.

Izjave službenih osoba

Službene osobe zasad ne otkrivaju detalje o identitetu osumnjičenih niti o količini zaplijenjenih narkotika, no najavljuju da će po završetku kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava. Sve uhićene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku, a daljnji postupci bit će vođeni u skladu s hrvatskim zakonodavstvom.

Završetak istraživanja i daljnji koraci

Kriminalističko istraživanje i dalje traje, a PNUSKOK – Služba Osijek, zajedno s USKOK-om, nastavlja intenzivno raditi na ovom slučaju. Po završetku istraživanja, javnost će biti obaviještena o daljnjim koracima i rezultatima ove opsežne policijske akcije.