20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Velika akcija policije: Desetoro uhićeno zbog droge, zaplijenjene velike količine

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Deset hrvatskih državljana suočava se s kaznenim prijavama nakon što je završeno višemjesečno kriminalističko istraživanje, koje je rezultiralo uhićenjem i zapljenom različitih vrsta droge – heroina, kokaina, amfetamina i marihuane. Akciju su proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, uz koordinaciju s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Uhitili su šest osoba na području Policijske uprave istarske te tri na području Policijske uprave zagrebačke, dok se jedna osoba već nalazila u istražnom zatvoru. Osumnjičene se tereti za kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prema saznanjima policije, dvojac koji je organizirao prijevoz i distribuciju droge djelovao je u Istri, surađujući s ostalim osumnjičenicima. Tijekom kriminalističkog istraživanja, provedene su pretrage na više adresa, što je rezultiralo zapljenom mobitela, novca, digitalnih vaga te značajnih količina droge.

Osumnjičenici su koristili razne taktike za izbjegavanje uhićenja, uključujući i fizički napad na policijsko vozilo od strane jednog od njih.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, a protiv 29-godišnjaka bit će podnesena i kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi.