23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Infobip Shift 2023: Developerska Konferencija u Zadru Okuplja Svjetske Stručnjake

2 min read

Treće izdanje developerske konferencije Infobip Shift najavljuje se s velikim uzbuđenjem, a očekuje se da će oboriti rekorde po broju sudionika. Konferencija će se održati u Zadru 18. i 19. rujna te će ugostiti više od 90 predavača iz Hrvatske i svijeta, oko 500 tvrtki, i očekuje se čak pet tisuća sudionika, što je najveći broj do sada.

Organizator ovog prestižnog događanja je tvrtka Infobip, a konferencija će se odvijati u sportskom centru Višnjik, koji će pružiti sedam pozornica za raznovrsne aktivnosti kao što su predavanja, prezentacije, radionice, paneli i mnoge druge popratne programe.

Osim inspirativnih predavanja, Infobip Shift pratit će i izložba proizvoda i usluga 30-ak domaćih i stranih kompanija, što će omogućiti sudionicima uvid u najnovije tehnološke trendove i rješenja.

Istraživanje provedeno od strane Infobipa ukazuje na značajno internacionalno zanimanje za konferenciju, s oko 45 posto sudionika iz Hrvatske i ostatak iz raznih dijelova svijeta. Primjetan je porast prijava iz Njemačke i Skandinavije, posebno iz Švedske, što ukazuje na rastući ugled konferencije.

Nikola Pavešić i Nikola Radišić iz tima za Infobip Shift istaknuli su važnost susreta i povezivanja u tehnološkoj zajednici, posebno u izazovnim godinama za globalni tehnološki sektor. Konferencija će okupiti stručnjake iz cijelog svijeta, a predviđa se dolazak i predstavnika nekih od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija.

Infobip Shift će pokriti različite tehnološke teme, uključujući umjetnu inteligenciju i njen utjecaj na softversku i druge industrije, web razvoj, programiranje u cloudu i mnoge druge inovacije.

Osim razmjene znanja, konferencija će pružiti priliku startupovima iz više od sto zemalja da se predstave kroz natjecanje. Također, očekuje se prisustvo više od 15 investitora i različitih fondova iz Europe i SAD-a, što će potaknuti razvoj novih poslovnih prilika.

Infobip, kao organizator konferencije, ističe svoje globalno prisustvo s 80 ureda širom svijeta. Svojim kontinuiranim širenjem, posebno u Latinskoj Americi, Africi i SAD-u, Infobip planira nastaviti svoj put uspjeha. Konferencija Shift u Miamiju, koja se održala prvi puta ove godine, dio je tog plana.

Infobip Shift 2023 obećava biti ne samo platforma za razmjenu znanja i inovacija, već i katalizator za budući razvoj tehnološke industrije na globalnoj razini.