22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

HT PREMIJER LIGA: IGRAJ ZADRE!

2 min read
FOTO: KK Zadar

Zadar, 28.02.2021. - 22. kolo HT Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Zabok - Foto KK Zadar/ Zvonko KUCELIN

Da, upisali su poraz 75:79 od Zaboka. Da, upisali su poraz dan nakon utakmice od 45 minuta s Partizanom. Da, Zadar je košarkaška institucija kojoj se ovo ne može i ne bi se trebalo događati. Ali..

Nakon jučerašnje utakmice u kojoj su Zadrani s ‘premalo’ koševa slavili i nakon što smo ih svi digli u nebesa pohvalama i lijepim člancima danas druga priča.. Portali pišu kako je ovo sramota kako je Zabok u jednom trenutku bio i na +24.. No uzmemo li u obzir sve što se dešava s Zadrom u ovoj sezoni i koliko je težak period Zadar imao na otvaranju svih natjecanja, koliko dugo se slagao roster te koliko se čekalo da igrači profunkcioniraju u ovom sustavu poraz od Zabok dan nakon iscrpljujuće partije protiv Partizana svakako ne bi trebao predstavljati problem. Ruku na srce nije Zadar blizu Cedevite koja je svojevremeno imala posebne ekipe za HT Premijer ligu, a sasvim drugu za ABA ligu i Eurcup. Ne može se očekivati da forma bude jednaka.. Nikako.. Zadar je od Zaboka bolji 20-ak koševa to je činjenica, uz dužno poštovanje Zabočanima. Mogli smo mi pisati i ovog puta tekst u kojem smo Zadrane blatili no sada to više nema smisla stavite se u kožu tih igrača i razmislite bi li vi bili sposobni za išta više od ovoga.

Da, pobjediti se trebalo i moralo no Zabok je ove sezone motiviran protiv Dalmatinaca, pobjedili su Sonik dva puta, Split su pobjedili doma te su u prvom krugu Zadar držali do samog kraja u svojoj dvorani. Dakle u sezoni u kojoj smo vidjeli svašta od Sonika na prvom mjestu do Šibenke koja Cibonu drži bez koša 5 minuta, do poraza Splićana, koji su u ABA Ligi u prvom djelu skoro šokirali Crvenu Zvezdu, od – Zaboka. Dakle ne treba sve gledati crno dajmo malo pozitive, ima li pohvale Zadru što je usprkos katastrofalnom stanju rezultatski i igrački uspio doći na ‘samo’ posjed zaostatka 23 sekunde prije kraja, što su sustigli raspoložene Zabočane? Još jednom spomenuti ćemo kako nije Zadra smio doći u ovu situaciju no sagledamo li sve u globalu cijelu ovu košarkašku sezonu cijele regije pokazati će se kako je svemu kriva ona prislina pauza radi virusa koja je sve promjenila. Ostaje nam želja da Zadar osvoji ligu, da u ABA ligi ostane u borbi za gornji dom te se nadamo boljem izdanju sljedeće sezone bez oscilacija bez traženja i bez tekstova u kojima blatimo od uprave do čistačice, jer na kraju dana naši su kakvi takvi naši su! Igraj Zadre!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 − one =