29. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

HT PREMIJER LIGA: GORICA BEZ PROBLEMA PROŠLA GOSTOVANJE KOD SONIK PUNTAMIKE

3 min read

Momčad Sonik Puntamike u 9. kolu HT Premijer lige upisala je uvjerljiv poraz od momčadi Josipa Sesara. Ozlijeđeni Marino Šarlija i Sandro Rašić ipak su zadali previše problema za sastav Hrvoja Vlašića. Eh, da je još Josip Jukić tu…

U velikome grču ušli su u susret i jedna i druga ekipa, pa se čekalo na prve prave košarkaške napade jako dugo. Gorica je prva došla do postignutoga koša, dok je Sonik promašivao sve što je mogao promašiti, pa je to i +8 Gorice primoralo Hrvoja Vlašića, stratega Sonik Puntamike, na rani time-out koji je donio ploda jer se Sonik probudio te su preko slobodnih bacanja Tomislava Cvitkovića došli i prvi poeni Zadrana. Konačno su krenuli Zadrani igrati te su rezultatski došli u egal no veliki nered u reketu domaćih radio je bivši igrač Cibone Krešimir Ljubičić. Priliku je vrlo rano dobio i mladi Dominik Zelanto, zbog rane 3 osobne greške Tomislava Cvitkovića. Ipak jako loš šuterski dan domaćih dolazio je do izražaja sve više i više što Gorica ipak nije iskoristila kako bi rezultatski došla do neke veće prednosti pa je s istekom prvih 10 minuta 13:18 u prednosti bila gostujuća ekipa.

Novi domaći promašaji uvod su u drugu dionicu, dok je Gorica to koristila kako bi svoju prednost dizala i dizala. Slobodnim bacanjima Borne Kapuste i Marka Bakovića nakon nesportske osobne Jakova Vladovića i 4 osobne greške Tomislava Cvitkovića, da bi napad nakon koša Lovre Runjića tricu pogodio Ante Masić i Gorici donio prednost od 14 koševa (15:29). Nepreciznost Zadrana je rasla i rasla, a kako je kolega Umberto Piasevoli u eteru HRT Radio Zadra i sam rekao Puntamika je postajala sve lakši i lakši plijen za ekipu Gorice. Ipak, demantirati nas je pokušao s ubačenom tricom Filip Jošić, no s kakvom lakoćom igraju Goričani pokazao je alley-oop Borne Kapuste za Marka Bakovića. Nervozu je trener domaćih odlučio iskaliti na sucima današnjeg susreta pa je zato 2 minute prije kraja druge dionice ‘nagrađen’ tehničkom pogreškom. Mali ‘procvat’ u igri Sonika došao je košem Daniela Zovka i tricom Filipa Jošića, ali na semaforu je još uvijek stajalo visokih +18 za goste s kojima smo i otišli na veliki odmor (30:48).

Zonski pressing, uz zonu 3-2 bile su taktičke zamisli Hrvoja Vlašića u nastavku, s kojim su na neki način uspjeli zbuniti ‘Bikove’. Iako je Soniku u samome početku obrambeno ‘sve išlo na mlin’ u napadu se bijeli nisu mogli sastati s loptom, što je Gorica počela koristiti. S velike razlike oči su nam pokušali ‘zamazati’ alley-oop-om Dino Palčić i Lovre Runjić. Izostanak Marina Šarlije, uz odlazak Josipa Jukića u inozemstvo sada već davnih dana, posebno se osjetio kada je Krešimir Ljubičić ponovno ušao u nastavku te u reket bijelih unio nove velike probleme. Jedno pravo malo oduševljenje za sve prisutne u dvorani priredio je Dino Palčić košem doslovno sjedeći na parketu pa smo s 45:70 završili treću dionicu.

S 12:5 otvorili su zadnju dionicu domaći prvenstveno zahvaljujući Tomislavu Cvitkoviću, i pokazali su igru kakvom je otprilike trebala biti otvorena utakmica. Prekasno se u ovome susretu probudila Sonik Puntamika te je Gorica zasluženo mogla početi slaviti 5 minuta prije kraja susreta. 3 minute i 30 sekundi prije kraja u igru su za Sonik ušli mladii Niko Manojlović i Šime Keserović (2001.), a minute je dobio i Juraj Brajčić (2004.). Da je u početku s ovakvom lakoćom i željom za povećanja statistike igrao Tomislav Cvitković sigurno bi domaći rezultatski puno dulje parirali gostima, a ovako je poraz 69:90 ostao kao jedino logično rješenje dvoboja. S 19 ubačaja i 8 skokova kod domaće je preedvodio Tomislav Cvitković, dok su ga s 11 ubačaja pratili Filip Jošić odnosno Lovre Runjić. Kod gostiju Marko Baković ubacio je 21, Krešimir Ljubičić 20, dok je 11 postignutih poena i 8 skokova imao Ivan Batur. Sljedeće kolo Sonik Puntamika gostuje u kod Sinjskog Alkara, dok je Gorici na rasporedu prvi turnir ABA 2 Lige.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 − four =