29. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

HRVATSKA OSTALA BEZ SP!

2 min read

Nakon mršavih 2:2 u Zadru bilo je pitanje što se može napraviti u Brnu. Dobro, nova utakmica je nova mogućnost. Krenulo je dobro i već u 4′ Hrvatska preko Novaka dolazi do prednosti. Česi poravnavaju rezultat da bi u nastavku Hrvatska još jednom došla u vodstvo. Povaljao je Marinović trojicu Čeha te poslužio loptu Matoševiću za još jedno vodstvo Hrvatske. U posljednjim minutama prvog poluvremena Zaruba postavlja konačni rezultat 2:2.

Drugo poluvrijeme je proteklo u dosta grča jer je ulog bio prevelik te je opreznost bila vidljiva.

I pored toga svega ostaje žal za napadom u posljednjoj minuti produžetka kad su trojica naših jurišala na jednog Čeha no nije iskorišteno.

Golove koje je primila Hrvatska u ove dvije utakmice nalaze se u školskim primjerima kako se izvode korneri i slobodni udarci. Primjeri za pretkadete.

HNTV – screenshot

Primjer pogotka koji se ne može postići u 3.ŽMNL. Osnovno pravilo kojim se služe rekreativci u ligama koje organizira Udruga za mali nogomet Zadarske županije je sprječavanje lakog pogotka, a u to spada pogodak iz kornera.

Pogodak iz slobodnog udarca je situacija koja se uvježbava na treningu. Blok centralnog igrača je glavni element kojeg naša reprezentacija nije uspjela riješiti.

HNTV – screenshot

Uzevši u obzir samo ova dva pogotka dojam je da smo na školskim akcijama primili pogotke. Školske akcije su nas koštale Svjetskog prvenstva. Kad se sve uzme u obzir ispadne da nam je ovo domet, da nismo mogli protiv Češke.

Ovo može biti pouka ili zalog za budućnost u kojoj moramo pronaći način kako našu individualnu kvalitetu pretočiti u kolektivni uspjeh.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 − 4 =