14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala nastup na EHF EURO 2024 pobjedom nad Grčkom

1 min read
Camila-Micijevic-Hrvatska-rukomet-Grcka-kvalifikacije-Euro-2024

Foto: HRS


Hrvatska ženska seniorska reprezentacija ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv Grčke rezultatom 13:24 u 5. kolu Skupine 1 kvalifikacija za EHF EURO 2024. Ovom pobjedom, Hrvatska je i teoretski osigurala svoj nastup na tom prestižnom natjecanju koje će se održati u Mađarskoj, Austriji i Švicarskoj krajem godine.

U prvom poluvremenu, hrvatska reprezentacija igrala je anemično i bez energije, dok je drugo poluvrijeme donijelo sjajnu igru s obranom koja je zadovoljila sve standarde.

Strijelci za Grčku bili su M. Kepesidou, S. E. Tsiknaki, M. Chatzioarasidou, A. Zygoura, E.I. Kerlidi, P. Agriropoulou, i A. P. Karamnou, dok su za Hrvatsku svoje golove postigle L. Bešen, T. Pijević, P. Posavec, S. Šenvald, S. Posavec, Ć. Mičijević, D. Milosavljević, L. Kalaus, K. Ježić, K. Pavlović, L. Burić, M. Brkić, A. Šimara, J. Mamić, K. Birtić i K. Prkačin.

Odluka izbornika Ivica Obrvana da Valentina Blažević ostane na tribini zbog manjih poteškoća s tetivama pokazala se kao mudra odluka kako bi se izbjegla teža ozljeda.

Nakon ove pobjede, Hrvatska će se suočiti s Bosnom i Hercegovinom u posljednjem susretu kvalifikacija koji će se održati u nedjelju, 7. travnja u Sutinskim vrelima.

Uz sve navedeno, ističe se odlična igra kapetanice Katarine Ježić s 5 pogodaka, kao i snažna obrana koja je Grčku držala na samo 3 pogotka u drugom poluvremenu.

Ovom pobjedom, hrvatske rukometašice potvrdile su svoju kvalitetu i izborile plasman na EHF EURO 2024.