14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Biciklistička avantura na otocima zadarskog arhipelaga

2 min read

Biciklistička avantura na otocima zadarskog arhipelaga: objavljen novi promotivni film udruženih turističkih zajednica

Devet turističkih zajednica zadarskog arhipelaga koje su se udružile u svrhu razvoja projekata na temu outdoor turizma, objavilo je novi promotivni destinacijski film s fokusom na biciklizam.

Zadarski arhipelag je poznat po svojoj prekrasnoj prirodi, netaknutim otocima, slikovitim mjestima, kristalno čistom moru i zapanjujućem krajoliku što ga čini idealnim za razvoj outdoor aktivnosti. U tu svrhu vršit će se promocija tri ključne  aktivnosti – biciklizam, pješačenje/trčanje i kajak. Pored snimanja promotivnog filma, otočne turističke zajednice rade i na razvoju biciklističkih staza na otocima te izradi informativnih bike karata koje će još više obogatiti i unaprijediti njihovu ponudu.
Biciklizam, naime, ima ključnu ulogu u razvoju turističkog proizvoda upravo na ovom području, jer pruža autentično iskustvo otoka i promovira održivi turizam. Budućim korisnicima dostupne su raznolike rute i tereni gdje mogu istraživati tradicionalna ribarska sela, slikovite otočke krajolike i uživati u prekrasnom pogledu na more i zalazak sunca.

– Smatramo kako smo udruživanjem naših ureda postigli jedno zajedništvo, a s razvojem aktivnog turističkog proizvoda smo na pravom putu da promoviramo i zaštitimo naše otoke. Zadržali smo se na aktivnostima koje su održive i koje će još više istaknuti ono što imamo i zbog čega smo jedinstveni u svijetu, poručuju iz Zadarskog arhipelaga.

Za video produkciju je bila zadužena nagrađivana tvrtka Level 52 iz Labina koja. Destinacijski film naziva „Zadar Archipelago – Inviting Adventure” gledateljima prikazuje vanserijsku ljepotu zadarskih otoka te ih odvodi na putovanje lokacijama koja su jedinstvena za zadarski akvatorij. Kroz niz kratkih, ali upečatljivih scena, film ističe raznolike krajolike otoka i sve mogućnosti bicikliranja.

– Nadamo se kako će ovaj prvi film s fokusom na biciklizam biti inspirativan i na naše otoke privući zaljubljenike u aktivni turizam.

S obzirom na to kako se radi na razvoju tri proizvoda, trenutno se snima još jedan film na temu pješačenja i trčanja, a dogodine se planira i onaj predviđen za kajak aktivnosti. Svrha ovih filmova je predstaviti zadarski arhipelag kao destinaciju idealnu za outdoor entuzijaste.