23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Proteklog vikenda kralo se na sve strane

4 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske  evidentirane su 2 teške krađe, oštećenje tuđe stvari, 5 krađa, 7 narušavanja javnog reda i mira te 29 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena te je 13 osoba lakše ozlijeđeno

Dovršena kriminalistička istraživanja

  • Na drzak način u trgovini počinio krađu, a  u ugostiteljskom objektu vrijeđao zaposlenike

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za drsku krađe te za počinjenje prekršaja naročito drskog i nepristojnog ponašanja.

Naime, 70-godišnjaka se sumnjiči da je  03. srpnja 2023. godine u Zadru na Boriku oko 17 sati ušao u trgovinu trgovačkog društva te na drzak način otuđio razne artikle, koje je istrgnuo trgovkinji iz ruke te se udaljio.

Nadalje, sumnjiči ga se da je 07. srpnja u jutarnjim satima u Zadru, na Puntamici došao u ugostiteljski objekt gdje je vrijeđao  te  fizički nasrnuo na zaposlenika  nakon čega se udaljio.

U subotu, 08. srpnja oko 8 sati ponovno je došao u navedeni ugostiteljski objekt gdje je verbalno vrijeđao drugog zaposlenika, nakon čega je pronađen te priveden u prostorije policije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, dok se kaznene prijava  zbog krađe na drzak način podnosi u redovitom postupku.

  •   Osumnjičen za tjelesnu ozljedu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo tjelesne ozljede.

Njega se sumnjiči da je 07.srpnja u Zadru na području Poluotoka, u ranovečernjim satima odgurnuo i fizički napao mlađu osobu,  uslijed čega je maloljetna osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 39-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

  • Oštećenje tuđe stvari

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Tako ga se sumnjiči da je 08. srpnja oko 03.35 sati u Zadru, u Ulici 84. gardijske bojne HV Termiti, zbog nesuglasica u prometu, fizičkom snagom oštetio automobil u vlasništvu 58-godišnjaka, uslijed čega se i lakše ozlijedio.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 27-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava

       Teška krađa

            U subotu, 08. srpnja u Zadru u Ulici Put Petrića u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u stan 58-godišnje vlasnice, odakle je otuđio novac i zlatninu.

          Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.

          Krađa

          S petka na subotu, 07./08. srpnja u Zadru, iz dvorišta u ulici Svete Marije, nepoznati počinitelj je otuđio električni romobil u vlasništvu 40-godišnjakinje.

          Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

          U subotu, 08. srpnja u Zadru, u prijepodnevnim satima na plaži Kolovare nepoznati počinitelj je otuđio torbicu na štetu maloljetnog hrvatskog državljanina, a u poslijepodnevnim satima je na istoj plaži otuđen novčanik 31-godišnjoj državljanki Austrije.

          Ukupna materijalna šteta iznosi oko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

         U subotu navečer u Zadru, na Poluotoku, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik 45-godišnjem slovačkom državljaninu, a u nedjelju ujutro je na isti način otuđen novčanik 46-.godišnjem državljaninu Malte.

          Ukupna materijalna šteta iznosi preko tisuću eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

         U nedjelju navečer u Privlaci nepoznati počinitelj je otuđio novčanik 20-godišnjem američkom državljaninu.

          Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

             U prometnoj nesreći teže ozlijeđen vozač automobila

         U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 09. srpnja 2023. godine u 23.40 sati u Pagu u Ulici bana Josipa Jelačića jedna osoba je teže i jedna osoba je lakše ozlijeđena.

 
           Nesreća se dogodila kada je 35-godišnji hrvatski državljanin upravljao automobilom splitskih registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika gdje se odbija od rasvjetni stup i prometni znak te udara u trafostanicu.

U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je 35-godišnji vozač dok je  putnica iz automobila, 26-godišnja hrvatska državljanka, lakše ozlijeđena.

Provedenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,59 g/kg.

Policijski službenici će u svezi prometne nesreće dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.