29. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

ABA LIGA: ZADAR POBJEDIO SAM SEBE I DOZVOLIO CEDEVITI OLIMPIJI PUN PLIJEN NA VIŠNJIKU

3 min read
FOTO: KK Zadar / Šime Zelić

Košarkaši Zadra upisali su i 8 poraz u regionalnoj ABA Ligi, ovog puta na Višnjiku je nakon 40 minuta drame i borbe bodove odnijela ljubljanska ekipa Cedevita Olimpija! Imao je Zadar i šut za pobjedu, a i slovenska prednost dosegla je +12 u jednom trenutku…

Zadrani nisu loše otvorili susret jer su već nakon 3 minute igre imali 9:4. Nije baš bilo šuterski raspoloženih igrača u prvom djelu pa je nakon 7 odigranih minuta 10:13 vodstvo imala Cedevita Olimpija što je primoralo trenera Ivana Perinčića da pozove minutu odmora. Nije bilo koševa sve do minute i 30 sekundi prije kraja 1. dionice kada je nakon tehničke pogreške treneru Jurici Golemcu, na -2 (11:13) Dominik Mavra pogodio slobodno bacanje. Ipak Slovenci su kvalitetnije odigrali zadnjih 90 sekundi pa su na krilima Jake Blažića s 12:20 bili u prednosti u dvorani jednog od najvećih košarkaša ovih prostora, Krešimira Ćosića.

Puno bolje igrala ej Cedevita u drugoj dionici kada su stigli jednom prigodom i do +12 (15:27) , a prednost od 10-ak koševa bez problema su držali tokom cijele te dionice. Na kraju Zadrani su ipak uspijeli smanjiti na 31:40, pa je odma to izgledalo bolje čim je taj zaostatak bio jednoznamenkast.

Pokušavali su Zadrani sustići Slovence no u trećoj dionici, izgledalo je to vrlo loše pa je već u glavama bilo očekivanje novog visokog poraza Zadrana, jer se prednost Olimpije nije topila na više od 9 poena s kojima smo završili treću dionicu (57:66).

U posljednjih 10 minuta Justin Carter, Kodi Justice i Dominik Mavra pomažu Zadru serijom od 8:0 doći na posjed zaostatka (67:69), a minutu nakon toga i koša Kendricka Perrya tricom Justicea Zadar dolazi na 70:71. U završnicu smo dakle ušli ‘egal’ rezultatom i Zadar nakon dugo vremena dolazi do novog vodstva tricom Domagoja Vukovića, a vodstvo napad nakon povećava kapetan Mavra (76:72). Nakoon Perrya pa Mavre, šut za tri Edo Murić je vratio utakmicu na koš razlike (78:77). Nevjerovatnu situaciju nakon toga promašio je Bursać, a nije taj promašaj popravio niti nakon 2 bacanja te ‘glupom’ osobnom pogreškom na šutu za 3 Domagoj Vuković daje priliku Perryu da odluči pobjednika. Pokušali su Zadrani u zadnjem napadu uzeti pobjedu no šut ‘vrućeg krumpira’ koji je dobio Kodi Justice bio je osuđen na propast već odavno pa su Slovenci zasluženo slavili.

Zadar je sam porazio sebe, niti prvi, a niti posljednji put. Utakmica je ovo u kojoj se oslanjalo na šut Kodija Justicea koji je brojao do 20 u ovom susretu (4/8 za 3), tragičar Aleksandar Bursać dosegao je 12, dok je Justin Carter ubacio 10 koševa. Kod gostiu sjajan ‘scorrer’ Jaka Blažić ubacio je 23, a s 14 odnsono 13 ubačaja pratili su ga Kendrick Perry i Mikael Hopkins.

Šteta, danas je Zadru bio zasigurno dan da ‘skine’ jednu skupu, na kraju krajeva ekipu Eurocup-a i olakša si život u borbi da izbjegne ‘play-out’ no nakon ove predstave teško je za očekivati tako nešto, Cibona se radi virusa ‘odmara’ nadamo se kako će i oni što prije na parket, a Split sa 5-8 ima vrlo ugodadn pogled s 8. mjesta. Zadru na ruku ide činjenica da je Koper Primorska stavila ključ u bravu pa bar neće direktnou ABA 2, već se bore kao i prošlih nekoliko sezona za opstanak…

Sljedeći susret Zadar gostuje kod Cedevite Junior u Zagreb u ogledu Kupa Krešimir Ćosić, koji sa sobom vuče jednu zanimljivu priču, no o tome više uskoro. Zadar – Cedevita Junior, Utorak 12.01.

Foto: KK Zadar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × 1 =