29. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

1. HMNLŽ: Kreće nova sezona, Čiksice prvo kolo putuju u Karlovac

2 min read

Ovog vikenda kreće šesta po redu sezona 1. hrvatske malonogometne lige za žene i to u drugačijem obliku nego do sada. 
Naime od ove sezone turnirski sustav je izbačen, a uveden je onaj tradicionalni sustav domaćin – gost gdje će na kraju jednokružnog dijela prva četiri kluba izboriti playoff. Liga broji 10 klubova, novi klubovi u ligi su MNK Radnik Futsal Karlovac, ŽNK Dinamo Zagreb i ŽNK Osijek, dok u prvoj ligi više ne gledamo MNK Vinkovce i ŽMNK Dubrovnik. 

U natjecanje kreće i zadarski predstavnik MNK Futsal Super Chicks iz Poličnika koji brani broncu s lanjskog prvenstva. Ekipa iz Poličnika prvo kolo putuje u Karlovac kod novaka u ligi Futsal Radnika. Što se tiče samog kadra “Čiksice” su doživjele dosta promjena. Klub su napustile Karla Kurkutović i Laura Kopić dvije prošlosezonske stožerne igračice koje su pojačale branitelja naslova MC Plus, slovenska reprezentativka Rebeka Bačar i Magdalena Šarlija zadobile su teške ozljede te je i za njih sezona završila prije nego što ne počela. Dok su u klub pristigle Jelena Tunjić iz sisačke Siscie i nekolicina mladih zadarskih cura. 
Utakmica u Karlovcu za djevojke Luke Marinovića bit će prvi ispit, ekipa iz Radnik Futsal je totalna nepoznanica za sve, ali Marinović putuje u Karlovac s nadom u tri boda: “Ove sezone došlo je do promjene u ligaškom sustavu na sreću svih nas. Prvo kolo putujemo u Karlovac i unatoč tome što se radi o novaku u ligi i nitko ga nepozna u mislima nam je samo kako se vratiti s tri boda” – dodao je trener Super Chicksa. Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 14:00 sati u ŠSD Mladost u Karlovcu. 

“Čiksice” će svoje domaće utakmice igrati u dvorani O.Š. Zadarski otoci na Bilom Brigu, prva domaća utakmica na rasporedu je sljedeći vikend kada dolazi Siscia iz Siska. 


Ostali parovi 1. kola

MC Plus – Alumnus

Siscia – Graničar

Dinamo – Osijek

Mirlović Zagora – Meteora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

fifteen + eighteen =