14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

FUTSAL ZADAR: ŽMNL U BROJKAMA

2 min read
FOTO: FUtsal Zadar

U ovo kišovito razdoblje, a u odsustvu natjecateljskih utakmica preostaje nam se podsjetiti učinka igrača.

Kao kategorija koja ‘nosi najviše bodova’ svakako je broj postignutih pogodaka igrača. Ivan Čurjurić autor je 19 dosadašnjih pogodaka, a u stopu ga prate trojica igrača s pogotkom manje, a to su Filip Smolić (Sukošan), Danijel Toman (Višnjik) te Toni Čulina (Osam mladi). Kuriozitet je da iduću utakmicu, kad god ona bila, moraju preskočiti Ivan Čurjurić i Toni Čulina te su Smoliću i Tomanu otvorena vrata na napad najboljeg strijelca. U nastavku donosimo strijelce po ligama.

1.ŽMNL

19 – Ivan Čurjurić

17 – Deni Kolega

16 – Josip Gagula

2. ŽMNL

18 – Danijel Toman

10 – Blaž Katuša

8 – Josip Zelenčić, Bruno Orlović i Lovre Kandić

3. ŽMNL

18 – Toni Čulina

13 – Šime Klarin

11 – Toni Plazibat

Kad smo riješili ono za čim svi žude sad ćemo prijeći na nešto grublje kategorije. Trojac Ivan ŠkaraJurica Brkljača i Ivan Matak predvode ljestvicu ‘grubijana’ s najviše počinjenih prekršaja. S druge strane Domagoj Miletić je usamljeni kralj po broju zarađenih žutih kartona (5), a u stopu ga prate Bruno Orlović i Nikola Kojić s 4 žuta kartona. Rubrike crveni karton i autogol nećemo spominjati budući da se nitko za sad ne ističe.

Krešimir Zrilić Deda ima najviše razloga za glavobolju kad su u pitanju žuti kartoni budući da Sveti Ante ima već 15 žutih kartona na kontu. Da jabuka ne pada daleko od stabla (ako je stablo jabuke) dočarava i činjenica da je na drugom mjestu Plovanija s 14 žutih kartona. Očit je to rukopis i ostavština Ivana Jurića koji gaji jak i fizički grub futsal.

Ništa manje nježna nije ni Tumina bojna te Stanovi broje 71 prekršaj.

Tin je zabio najviše pogodaka u sve tri lige, njih 52, a za vratom mu pušu Kontrol biro Auto Rogić Varoš Zara Dental Centar s 47 postignutih pogodaka. Gledajući listu momčadi s najviše postignutih pogodaka začudio sam se ugledavši na dnu Young boyse. Po mom sudu moraju se popraviti za vrijeme ove pauze kako god znaju i umiju jer igrački nisu uopće loši.

1.ŽMNL

52 – Tin

47 – Kontrol biro i Varoš

43 – Primorac Ljubač

2. ŽMNL

41 – Višnjik

30 – Sinjoretovo

28 – Gentleman Barbershop

3. ŽMNL

43 – Sukošan

42 – Novi Bokanjac

40 – Osam mladi

S druge strane je mrtva trka za neprestižnu rubriku primljeni pogotci koju predvode Gauni Primorac Ljubač s 57 primljenih pogodaka.

Gol-razlika kao jedan od čimbenika i pokazatelja igre momčadi zasigurno prikazuje i ponašanje momčadi. Listu s najvećom klupskom gol-razlikom predvodi Varoš Zara Dental Centar s +31, dok Novi Bokanjac ima + 30.

1.ŽMNL

+31 – Varoš

+26 – Tin

+22 Kontrol biro

2.ŽMNL

+23 – Višnjik

+20 – Sinjoretovo

+ 15- Gentleman barbershop

3.ŽMNL

+30 – Novi Bokanjac

+20 – Osam mladi

+15 – Krneza i Termin

Valja istaknuti i da je Sinjoretovo jedina momčad koja do sad nije upisala poraz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − six =