10. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar u finalu 16. turnira Tomislav Knežević!

3 min read

FOTO: Zadar.tv

KK Zadar – KK Sonik Puntamika 88:42 (28:11, 24:21, 18:6, 18:4)

Suci: Martin Vulić, Neven Jurjević, Frane Banović

Gledatelja: 20

KK Zadar: Mavra 9, Vuković 9, Carter 9, Junaković 6, Sikirić 3, Buljan 6, Jordano 12, Luković 8, Bursać 6, Drežnjak 7, Brala 6, Paponja 7.

KK Sonik Puntamika: Palčić, Pavin, Marić P. 6, Tomas 11, Manojlović, Jurič, Marić G. 8, Kolomoisky 3, Keserović, Zelanto 3, Šarlija 6, Prsaklo 5.

Dosta uigranije izgledao je Zadar na otvaranju utakmice nakon što je preko Carterovog 2+1 i Mavrine trice poveo 6:0, vrlo brzo Sonik je također ugledao svoje prve koševe preko trice Gabriela Marića. Šuterski su igrači Zadra otvorili puno bolje, dok su igrači Sonika podcijenili obrambenu sposobnost Uroša Lukovića koji je jako dobro branio pod košem i ‘lijepio’ banane. Sonik je i izlaskom Lukovića pod košem bio nesiguran čime je dopustio ‘plavima’ da se apsolutno razigraju u nastavku prvih deset minuta pa je minuta odmora koju je pozvao Kuliš izgledala kao i više nego logično rješenje za nastavak. Koliko je dobro u obrani pod košem izgledao Zadar govori i podatak da je Sonik čekao na prvi poen ispod koša sve do zadnje minute prve dionice. Dobru igru Zadar je potvrdio tako što je nakon prvih deset minuta na semaforu stajalo 28:11 za Zadar.

Sonik je bolju igru prikazivao u drugoj četvrtini u kojoj je pokušavao smanjiti visoku rezultatsku razliku koju su si stvorili igrači Zadra, no baš kada bi i Zadar stao u šuterskom smjeru nastavio bi istim tempom pod košem tako da se rezultatska razlika tek jednom smanjila na 10 koševa minusa koju je puno bolje uigrani Zadar brzo vratio na onih 15-ak koje su postale uobičajene na semaforu Zadarskih Jazina. Zadar je svoju prednost povećao na najvećih +20 bacanjima Lukovića na kraju prve dionice. Na poluvremenu najbolje je statistički izgledao Antonio Jordano koji je od četiri trice pogodio svaku, dok je Uroš Luković uz šut iz igre 3/3 i 8 koševa imao i 3 blokade. Gabriel Marić s 8 i Luka Tomas s 7 bili su najbolji pojedinci na poluvremenu za Sonik.

Cijela utakmica stala je u treću četvrtinu u kojoj je Zadar s 18:6 povisio svoju prednost na ograomnih 32 koša razlike. Sonik je pokazivao dobre segmente no rijetko i premalo za ikakvo iznenađenje i ova momčad pokazala je usprkos lošoj napadačkoj realizaciji da jednom kad uđe u ritam utakmica može itekako igrati ozbiljnu košarku. No kako tome još nije došlo vrijeme do kraja utakmice Sonik je pokušavao svoje taktičke zamisli prenijeti na parket, dok su Zadrani na teren poslali čak četvoricu igrača mlađih od 20 godina (BuljanBralaPaponjaSikirić) dok je s druge strane, najbolji U-16 reprezentativac, David Pavin dobio minute u ovom susretu. Igrač čija se sudbina u klubu još ne zna, Marko Prskalo, u ovom susretu zaigrao je u dresu Sonika, dok je utakmicu s tribina pratio Pavle Marčinković koji se već neko vrijeme pojavljuje na treninzima ‘bijelo-zelenih’!

Svega 10 koševa i s ukupnim šutom iz igre 15/64 (11/34 prvo poluvrijeme) Sonik Puntamika nije drugo niti mogla očekivati osim glatkog poraza, dok su Zadrani prezentirali vrlo dobru partiju pogotovo s 11 ubačenih trica od 24 pokušaja. Antonio Jordano ostao je na onih 12 koševa iz prvog poluvremena, Justin Carter, Dominik Mavra i Domagoj Vuković ubacili su po 9, dok je kod Sonika s 11 najbolji bio Luka TomasGabriel Marić imao je 8 a po 6 imali su Petar Marić i Marino Šarlija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × one =