17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar na Zabok, Sonik putuje u Osijek

1 min read
FOTO: Andrej Jančijev | Zadar.tv

Izvučeni su parovi HT Premijer lige za sezonu 21/22 koja će se ove godine igrati dvokružnim sustavom. Podsjetimo da se Premijer liga prošle sezone igrala trokružnim sustavom koji se u konačnici nije pokazao kao dobar te se naredna sezona vratila na stari princip.

KK Zadar – KK Zabok, KK Vrijednosnice Osijek – KK Sonik Puntamika

Prvo kolo nove natjecateljske sezone održat će se tako 18. rujna odlučeno je na plenumu klubova. KK Zadar sezonu otvara na domaćem terenu protiv KK Zaboka dok će KK Sonik Puntamika na put do Osijeka. Prvo kolo ‘Soniksi’ otvaraju protiv KK Vrijednosnica Osijek.

Domaći derbi i to u Jazinama na rasporedu je u sklopu XI. kola koje će se odigrati 11. studenog. Nadamo se da će epidemiološka situacija biti povoljna te da će se taj susret moći pogledati uživo.

Sustav natjecanja

Dakle sezona počinje 18. rujna, a početak druge polusezone predviđen je za 4. prosinca. Po završetku druge polusezone formirat će se dvije lige i to Liga za prvaka i Liga za opstanak.

prvih 6 momčadi formira Ligu za prvaka, a klubovi na pozicijama od 7 – 12 formiraju ligu za opstanak. Predviđeni početak je 12. ožujka.

Svi osvojeni bodovi prenose se u nastavak natjecanja.

Iz HT Premijer lige direktno ispada jedna momčad, dok će pretposljednja momčad razigrati protiv gubitnika finala Prve lige.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

one × four =