23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Velike promjene u AdmiralBet ABA Ligi, Zadar u doigravanju?!

1 min read

Na Skupštini ABA Lige j.t.d. održanoj u Baru, jučer 14. rujna prihvaćeni su opći akti natjecanja, interni akti kao i sve ostale neophodne regulacije i dokumenti koji će omogućiti pravovremen i bezbolan početak natjecanja pod ingerencijom ABA Lige za sezonu 2022/23.

Uz to iz lige poručuju kako su nakon konsktruktivne debate analizirali sve aspekte funkcioniranja kompanije te su napravljene serije promjena i konkluzija kojima bi se dodatno zagarantirao rast lige i razvoj njenih natjecanja.

Najveća promjena u sustavu natjecanja ona je o tome da će od ove godine Playoff, odnosno doigravanje za prvaka regionalne lige, igrati osam ekipa! Nakon što su prošle godine samo prva i drugoplasirana ekipa imale osigurano mjesto u doigavanju, a ekipe od trećeg do šestog mjesta morale su izboriti doigravanje, ove godine spektar zagarantiranih mjesta u doigravanju se širi.

Sistem doigravanje biti će sljedeći, četvrtine i polufinala odigravati će se u seriji od tri utakmice (tkzv. Best of 3), a velika finalna serija igrati će se na tri pobjede s maksimalno pet utakmice (tkzv. Best of 5).

S obzirom da smo jučer igrače Zadra gledali u odličnom izdanju protiv Choleta, možemo li ove godine uz takvu igru i podršku navijača očekivati Zadar u doigravanju regionalnog natjecanja? Mjesta ima treba se još ‘samo’ izboriti za to…