20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Vaterpolo: Hrvatska u 11.00 sati protiv Rusa

2 min read

Malo više od 13 sati bit će razlike između subotnje pobjede nad Mađarskom i predstojeće protiv Rusije. Barakude naime ove nedjelje, već od 11.00 sati igraju 3. kolo BENU kupa u Budimpešti, čime će Hrvatska i zaključiti svoje nastupa na plivalištu Alfred Hajos. Sraz protiv Rusa je ujedno i prilika za osvajanje pobjedničkog trofeja jer nakon dva odigrana kola, Hrvatska je jedina s maksimalnim učinkom ili 6 bodova, ispred Mađarske i Španjolske koje imaju po 3 odnosno Rusije bez boda. Iako, više od moguće ukupne pobjede na budimpeštanskom prestižnom i vrlo jakom turniru, raduje način na koji su naši reprezentativci pobijedili svjetskog i europskog doprvaka Španjolsku (15:11), pa potom i domaćina Mađarsku (13:11).

Izbornik Ivica Tucak razložno smanjuje ili stišava dojam. Svjestan je kvalitete prikazanog, ali…

– Imamo mi tu i još podosta toga za ispraviti, doraditi, popraviti. U svemu možemo biti i bolji – veli hrvatski izbornik.

Što se može očekivati u utakmici, nedjeljnoj matineji protiv Rusije? Otegotna je okolnost svakako što s utakmica igra vrlo rano, malo nakon subotnje pobjede na Margit Szigetu…

– Mi ćemo sigurno i dalje inzistirati na brzini, plivanju, snažnom ritmu. Znam da su igrači dosta umorni jer iza njih su dvije jako teške utakmice protiv jakih suparnika u dva dana, plus put. Mi smo naime u Budimpeštu došli u petak oko podneva, nekoliko sati samo prije susreta sa Španjolcima. Na dan utakmice protiv Mađara mi smo opet prijepodne i trenirali. Sve to skupa jasno da je kod igrača akumuliralo određeni umor, ali inzistiramo na snažnom, najjačem angažmanu. Rekao sam igračima da želim iz svake utakmice izvući maksimum, zbog toga smo i došli tu. Napravit ću i određene rotacije u momčadi jer kao što sam rekao, svi će na ovom turniru dobiti priliku. Dakle, imat ćemo i nekoliko svježih igrača – uoči sraza Hrvatska – Rusija će naš izbornik, Ivica Tucak.

Utakmica Hrvatska – Rusija počinje u nedjelju, 4. srpnja s početkom u 11.00 sati.

Izvor: HVS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ten − two =