13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

ŠIME KRALJEVIĆ PRVI JE TRENER ŽKK ZADAR PLUS!

2 min read
šime kraljević košarka

Nakon što se u klubu navelike šuškalo oko povratka u rodni grad Franka Sterle koji je prošlu sezonu proveo kao trener kosovskog Bashkimija, nedavni potpis s Vellaznimijem pomrsio je planove novoosnovanog kluba. No struka kluba uspijela se snaći i kao svojevrsnu zamjenu u svoje redove dovodi Šimu Kraljevića.

Šime Kraljević, čovjek koji iza sebe ima iskustvo vođenja Sonik Puntamike u sezoni 18./19. poznatoj i kao sezoni u kojoj je momčad iz Jazina izborila povratak u društvo najelitnijih, te u sezoni 19./20. povratničoj sezoni kluba u HT Premijer ligu. Naravno to nisu jedine avanture koje je Kraljević imao s Sonikom, no ove ostaju kao one najznačajnije. Osim angažmana u Puntamici, Kraljević je na startusvog košarkaškog puta nosio dres Kvarnera 2010 no ipak odabrao je put obrazovanja na Kineziološkom fakultetu, igrao je i 2. ligu no paralelno uz to kao sudac sudio je Prvu ligu Hrvatske. Nakon toga put ga odvodi u Šibenik gdje je uz Anđelka Matova činio stručni stožer i plasirao narančaste s Baldekina u (tada Jadransku) ABA Ligu, godinu kasnije kao kondicijski trener vršio je dužnosti kod Joška Pulje, a potom kod Hrvoja Vlašića. S ženskom košarkom također se imao gdje upoznati jer je nakon tih avantura preuzeo mjesto trenera u ŽKK Vidici.

Kraljević je kratko uz potpis ugovora izjavio: ‘Radujem se suradnji s novoosnovanim klubom ŽKK Zadar Plus. Prihvatio sam ponudu vodstva kluba jer smatram da cijeli projekt ima dobar potencijal za razvoj ženske košarke u Zadru. Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo igračice i ja, uz pomoć svih ljudi u klubu opravdati zadane ciljeve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × 1 =