Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Rukomet: Pomlađena Hrvatska spremna za Španjolsku i Egipat

2 min read

Nakon nepunih pet dana, hrvatska muška seniorska reprezentacija završila je pripreme u Poreču i spremna odlazi u Španjolsku na susrete s domaćinom u okviru 3. kola EHF EURO Cupa, odnosno prijateljski ogled s Egiptom.

Izbornik Hrvoje Horvat prvobitno je pozvao 18 igrača na ovo okupljanje. Zbog ozljeda, morali su otpasti Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević, pa su naknadne pozive dobili Gianfranco Pribetić i Marko Račić. S obzirom na to da je nekima sezona završena prije dva tjedna, a nekima u vikendu prije početka priprema, prof. Miljenko Rak i njegov prvi suradnik Danijel Brajković, imali su ozbiljnu zadaću dovesti cijelu ekipu u optimalno stanje.

Svi igrači izdržali su te napore bez problema i ozljeda. Paralelno s tim, izbornik Hrvoje Horvat radio je na ponavljanju i uigravanju osnovnih detalja iz igre hrvatske reprezentacije kakvu on ima u svojoj viziji. Svi su igrači, a tu je mnogo debitanata, bez većih problema usvojili te zahtjeve i pokazali nevjerojatnu upornost da se što prije uklope u sve igračke zamisli izbornika.

Reprezentacija je u petak 25. lipnja nakon odrađenog treninga i ručka, krenula put Zagreb gdje će prenoćiti, a onda u subotu, 26. lipnja rano ujutro preko Zuricha i Porta otputovati u španjolski grad Pontevedru gdje će odigrati susret 3. kola EHF EURO Cupa protiv europskih prvaka, a zatim dan kasnije prijateljski susret s Egiptom. Utakmica sa Španjolskom na rasporedu je u 20:00 sati, dok je ogled s Egiptom 28. lipnja u 18:00 sati.

Izvor: HRS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

nineteen + thirteen =