20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

LJETNA LIGA: TREĆE KOLO, DAN TRI

3 min read

KK Kampo Kaštelo – KK Bokanjac 80:85

(17:24, 24:25, 20:15, 19:21)

Suci: Josip Modrić, Filip Copić, Filip Rumora

Opunomoćenik: Davor Modrić

Kampo Kaštelo: Barbaroša 38, Bašić 21, Dijan 6, Ivičić 4, Višić 3, Hordov 3, Majica 3, Vidov 2, Grganović, Popović, Peroš.

Trener: Martin Trčuki

Bokanjac: Palčić 29 (12 skokova i 12 asistencija), Pulja 18 (11 skokova), Gazić 14, Mrkić 11 (11 skokova), Alavanja 9, Krizman 4, Pestić.

Trener: Mate Kanjer

Jedan dobar duel i dobru utakmicu pružili su nam Kampo Kaštelo i Bokanjac, Bokanjac je konačno pokazao kakvu takvu igru te je upisao i svoju prvi i jedinu pobjedu u grupnoj fazi ove godine. Nakon hladnog tuša protiv Masline, produžetka s Jaderom konačno su ugledali pobjedu i to protiv prvoplasirane ekipe u skupini. Kampo je ruku na srce igrao u nešto drukčijoj rotaciji bez trojice igrača (Pešut, Piasevoli i Mlinar) no Bašić i Barbaroša pokazali su zašto su u utrci za MVP-a kako grupne faze tako i lige. Mladi Dijan i Grganović dobili su nešto više prilike od strane trenera Tarčukija i uz njih dvojac ranije spomenut pokušavao je i u ovom dvoboju pokazati tko je glavni u grupi B, no ipak su ‘triple-double’ Palčića i ‘double-double’-ovi Pulje i Mrkića bili previše danas za Kampo. Vito Barbaroša uz 38 koševa predvodio ej svoje redove, Ivan Bašić imao je 21 koš dok je 6 imoa mladi Šimun Dijan (2005.). Dino Palčić koji cijelu ligu koketira s ‘triple-double’ učinkom konačno je upisao jedan s 29 koševa te po 12 asistencija i skokova, Marin ‘trica’ Pulja imao je 18 koševa koje su proizašle iz 5 trica, a uz to uhvatio je i 11 skokova, Dario Gazić zaustavio se na 14 koševa. Kampo će tako u playoff s prve pozicije i ići će na drugoplasiranog iz grupe A koja se porazom Sabunjara od Melade još više zakomplicirala. Bokanjac će dogodine nakon što je i ove igrao kvalifikacije opet iskusiti istu sudbinu no ukoliko se konačno počnu pojavljivati i u punom rosteru napraviti će i korak  dalje.

KK Sabunjar Privlaka – KK Melada 99 74:84

(14:12, 18:21, 26:24, 16:27)

Suci: Neven Jurjević, Filip Copić, Frane Banović

Opunomoćenik: Alan Grbić

Sabunjar Privlaka: Svoboda 27, Begonja I. 20 (10 skokova), Keserović 18, Jošić 5, Mišić 4, Grbić, Kinda, Glavan, Begonja B.

Trener: Tomislav Grbić

Melada 99: Sunara 25 (11 skokova), Gril 16, Bušić 13, Žužul 11 (10 skokova), Skelin 11, Bilić 6, Petković 2, Knežević, Petani, Cicero.

Trener: Domagoj Cicero (cap)

Dakle kao što smo i ranije rekli velika pobjeda Melade u utakmici koja nas je uspavljivala cijelo vrijeme jer se nije ništa pretežito zanimljivo događalo, no nakon toga došlo je do iznenađujuće dobre zadnje četvrtine, u utakmici u kojoj se 11 puta promijenila ekipe u prednosti te u kojoj je (zahvaljujući igrom koš-za-koš), 17 puta došlo do izjednačenog rezultata. Osim Svobode i Begonje, mladi Keserović pružio je podršku konstantama u dresu Sabunjara no bez doprinosa Jošića i uz neke nedostatke u rosteru nije Sabunjar imao na kraju snage za vratiti se kada je Melada uzela maha te su momci Domagoja Cicera slavili iako je imperativ bio pobjeda od 13 razlike i 10 će sigurni zadovoljiti ove momke rođene većinom 1999. Trenutno se radi bodova nalaze na drugoj poziciji. I ukoliko Staffordi sutra od Sukošana izgube s 13 ili više razlike na drugo mjesto koje ih vodu u playoff će Melada 99, a direktno u playoff odgurati će Stafforde čak i poraz do 12 razlike, no na prvom mjestu mogu osvanuti i ako pobjede Sukošan, te će tako Kampo igrati s Sukošanom. Dakle u kombincaiji za drugu poziciju su svi osim Sabunjara koji si je današnjim porazom zapečatio sudbinu na Ljetnoj ligi te će iako je upisao pobjedu nad Staffordima završiti kao posljednjeplasirana ekipa te će sljedeće godine igrati kvalifikacije baš kao i ekipa Bokanjca. Meladu je do važne pobjede predvodio Luka Sunara uz 25 koševa i 11 skokova, Niko Gril zabio je 16 dok je Tin Bušić imao 13. Ivan Svoboda imao je 27, Ive Begonja 20 uz 10 skokova, Šime Kesrović zadvoljio se s 18 ubačaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 + 14 =