17. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

LJETNA LIGA: TREĆE KOLO, DAN ČETIRI

3 min read

KK Talvi putovanja Jadera – KK Maslina 73:72

(16:17, 23:18, 16:19, 18:18)

Suci: Josip Modrić, Neven Jurjević, Filip Copić | Frane Banović

Opunomoćenik: Alan Grbić

Talvi putovanja Jadera: Žilić 30, Atelj M. 11, Blaslov Š. 10, Atelj I. 8, Jusup 7, Blaslov M. 3, Atelj A. 2, Atelj S., Škibola.

Trener: Marko Atelj (cap)

Maslina: Faatz 11 (10 skokova), Bauer 11, Parisatti 11, Barić 9, Franov 8, Škaljo 8, Marcelić 6, Matasic 5, Kabić 3, Nimac, Jančijev, Kratki.

Trener: Ivica Dokoza

Utakmica koja se malo je, pa nije, pa opet je pa nije, pa je pa nije se napokon odigrala. Talvi putovanja i Maslina borili us se za prolaz dalje i nakon velike borbe i lavovske partije na kraju je deblji kraj izvukla Maslina. Uprvom poluvremenu odigranom jučer Talvi je bolje izgledao Maslina je bila nervoznija i +4 bilo je na smefaoru na današnjem početku utakmice. Brzo je Maslina to sustigla i vratila utakmicu u egal, te je očigledno bilo da će nijanse odlučivati, utakmicau kojoj jedan skok može biti presudan. I tako je i bilo kada su u zadnjih 10 sekundi krenuli u utrku s vremenom igrači Masline, nakon trice Škalje s ‘parkinga’, Šime Blaslov promašio je oba bacanja no skok u napadu uhvaio je tu Ante Atelj i priči je za Maslinu bio kraj. Nakon što su razbili Bokanjac, doživili hladan tuš protiv Kampa, infarkt završnica ipak nije otišla na njihovu stranu. Jadera se isto mučila nakon hladnog tuša također protiv Kampa, pobjeda u produžetku protiv Bokanjca i sreća se opet osmijehnula sastavu obitelji Atelj te će u doigravanju u reprizi prošlogodišnjeg finala igrati s Staffordima s Sfinge. Najbolji u redovima poraženih bili su Anthony Bauer, Marco Parisatti i Benjamin Faatz svak s po 11 (Faatz je uhvatio i 10 lopti), dok je Talvi putovanja predvodio Luka Žilić uz 30 koševa, Marko Atelj imao je 11, a 10 Šime Blaslov.

KK Sfinga Staffordi – KK Sukošan 81:60

(18:9, 21:13, 18:24, 24:14)

Suci: Mateo Matov, Frane Banović, Filip Rumora

Opunomoćenik: Vedran Frakin

Sfinga Staffordi: Klapan 15 (5/7 za 3), Mileta 14, Kolanović 14, Škrinjarić 14, Perić 5, Škrtić 4, Tušek 4, Ljubičić 4 (10 skokova), Kaica 4, Čirjak 3, Martinović, Klarić, Peša.

Trener: Luka Klarić (cap)

Sukošan: Pavić 15 (11 skokova), Dević Obradović 14, Vanjak 10, Brković 8, Bičić 6, Peljušić 3, Ročak 2, Zdrilić 1, Modrić, Vezilj, Šeremet, Bajlo, Grdović.

Trener: Stipe Bičić

Staffordi su furiozno krenuli i kad su stigli do prve prednosti nisu je puštali do kraja susreta i zasluženo su zasjeli na prvo mjestu skupine A, nakon šoka od Sabunjara u prvom kolu. Grupa A nije davala dojam da će biti ona u kojoj će biti puno nepoznanica, no do samog kraja i zadnjih susreta u noj osim Sukošana mogle su u doigravanje proći sve druge tri ekipe. Kako je Melada ganjaal 13 razlike u susretu s Sabunjarom a na kraju nije išlo i nije, tako je danas u susretu za prvo mjesto Sfinga vratia Sukošanu za prošlu godinu, te će u doigravanju Staffordi igrati reprizu prošlogiodišnjeg finala s Talvijem, dok će Sukošan po prvi put u doigravanje i to će na ruke ići Kampu Kaštelu. O samom susretu nema što puno za reći, Sukošan je prekasno poćeo pogađati dok su Staffordi bili izuzetno raspoloženi te niti Pavić s 15 koševa i 11 skokova uz 14 Devića Obradovića i 10 Vanjaka nije bilo dovoljno za zaustaviti Klapana (15) koji je šutirao poput Curry-a 5/7 za 3,  a trojac Mileta-Kolanović-Škrinjarić ubacio je po 14 koševa. Lijepo je bilo za vidjeti u igri i kod jednih i kod drugih neke od najmlađih sudionika pa su tako i Bičić i kaica zaigrali a i zabili Bičić 6 za Sukošan dok je Kaica imao 4.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eight + twelve =