22. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatska i Portugal Odigrat će Prijateljsku Utakmicu Prije UEFA EURO 2024

2 min read

Hrvatski nogometni savez (HNS) postigao je dogovor o odigravanju prijateljske utakmice između hrvatske i portugalske reprezentacije kao pripremu za UEFA EURO 2024.

Utakmica će se održati 8. lipnja u 17:45 na Nacionalnom stadionu u Lisabonu, predstavljajući završnu provjeru za obje momčadi prije njihovog sudjelovanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Vatreni će dan nakon susreta poletjeti prema Berlinu, nastavljajući put prema baznom kampu u Neuruppinu. Prije toga, Hrvatska će odraditi pripreme u Rijeci, gdje će 3. lipnja odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije.

Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, izjavio je: “Drago mi je što smo postigli dogovor s Portugalskim nogometnim savezom oko odigravanja utakmice koja će biti izvrsna provjera za obje momčadi pred nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.”

Izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić, dodao je: “Želimo u susretu protiv tako jakog protivnika vidjeti gdje smo u tom trenutku i što još trebamo poboljšati uoči otvaranja Eura sa Španjolskom.”

Osim utakmice protiv Portugala, Hrvatsku očekuju i dva prijateljska ogleda u ožujku, uključujući sudjelovanje na međunarodnom turniru W Cup u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Hrvatska je smještena u skupinu B na Euru, gdje će se suočiti sa Španjolskom, Albanijom i Italijom. Predsjednik Portugalskog nogometnog saveza, Fernando Gomes, izrazio je zadovoljstvo povratkom utakmice na Nacionalni stadion: “Imali smo veliku želju da reprezentacija ponovno igra na Jamoru, a sada imamo priliku ispuniti taj cilj.”

Izbornik Roberto Martínez izrazio je poštovanje prema Hrvatskoj, ocjenjujući ih kao jednu od top 10 momčadi na Fifinoj ljestvici. “S puno entuzijazma dočekujem ovu utakmicu, posebno zbog šanse da reprezentacija opet igra na mitskom stadionu kao što je Nacionalni stadion”, dodao je Martínez.

Image by Mario Cvitkovic from Pixabay Izvor: HNS