18. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Izvučeni parovi za završnicu Supersport kupa Krešimir Ćosić:14.2.2024. 20:00 KK Zadar – KK Split

3 min read

Danas se u Zagrebu održalo izvlačenje parova za završnicu Supersport kupa Krešimir Ćosić. Poznati Final Eight održat će se od 13. do 17. veljače pod organizacijom KK Splita. Klubovi koji su osigurali svoje mjesto u završnici su KK Cedevita Junior, KK Zadar, KK Dinamo Zagreb, KK Dubrava, KK Cibona i domaćin KK Split, te dva prvoligaša KK Kvarner 2010 i KK Vrijednosnice Osijek.

Glavni tajnik HKS-a Josip Vranković je pozdravio sve prisutne, uključujući predstavnike klubova, Anu Ćosić-Pajurin, predstavnicu SuperSporta Teu Filipović i medijske predstavnike. “Splitu je ovo četvrto domaćinstvo kupa od osamostaljenja Hrvatske, i siguran sam da će Grad Split i KK Split dati sve od sebe da budu izvrsni domaćini. Kup uvijek donosi iznenađenja, o čemu svjedoče i dva prvoligaša na današnjem izvlačenju. Zahvaljujući naslovnom sponzorstvu SuperSporta, pobjednici regionalnih natjecanja su već nagrađeni, a osvajač Kupa ima priliku osvojiti dodatnu premiju. Želim svima dobar ždrijeb i uspješnu završnicu,” izjavio je Vranković.

Povjerenik natjecanja Božo Perković objasnio je sustav natjecanja Kupa, koji se sastoji od tri dijela – regionalnog dijela, osmina finala i završnice u formatu Final Eighta. “Nakon posljednje četvrtfinalne utakmice koja je na rasporedu 14. veljače, izvlačit će se polufinalni parovi u prostorijama KK Split,” dodao je Perković. “Slobodan dan za polufinaliste je 15. veljače, polufinale će se igrati 16. veljače, a finale 17. veljače, sve utakmice s početkom u 17 i 20 sati.”

Pobjednici regionalnih natjecanja već su primili po 1.500,00 eura svaki, a osvajaču Kupa pripada nagrada od 20.000,00 eura.

Neposredno prije izvlačenja, Ana Ćosić Pajurin, kćerka Kreše Ćosića, po kojem Kup nosi ime od 1998. godine, izrazila je podršku i rekla: “Bitno je graditi kvalitetu u košarci, i drago mi je što HKS svake godine pokušava unaprijediti ovo natjecanje, uključujući premije i sponzore kako bi se dignulo na još višu razinu. Sretno svima, neka najbolji pobijedi!”

Izvlačenju su potom pristupili predstavnici klubova, rezultiravši sljedećim rasporedom:

Utorak, 13.2.2024. 17:00 KK Dubrava – KK Vrijednosnice Osijek 20:00 KK Cedevita Junior – Dinamo Zagreb

Srijeda, 14.2.2024. 17:00 KK Kvarner 2010 – KK Cibona 20:00 KK Zadar – KK Split

Reakcije predstavnika klubova nisu izostale:

Boris Gnjidić, direktor KK Dubrava: “Na papiru bismo mi trebali imati veće šanse, no Kup je otvorena utakmica i sve je moguće.”

Renato Martinko, direktor Vrijednosnice Osijek: “Slažem se s g. Gnjidićem da su oni tu blagi favoriti, no mi ćemo se potruditi iskoristiti sve što nam bude ponuđeno, kao i do sada. Već smo igrali s premijerligašem u osmini finala i uspjeli smo dobiti. Sportski je nadati se da možemo pobijediti.”

Vedran Modrić, team manager, Cedevita Junior: “Bit će vrlo zanimljiva utakmica, a nadamo se istom ishodu kao i prije tjedan dana u prvenstvu protiv istog protivnika.”

Ivan Marenčić, direktor marketinga, KK Dinamo-Zagreb: “Razmišljamo kao i Cedevita Junior, bit će to vrlo zanimljiva utakmica.”

Davor Kus, sportski direktor, KK Kvarner 2010: “Izuzetno lijepa utakmica. Prije svega nam je čast prisustvovati završnici Kupa i, iskreno, nadali smo se da ćemo igrati protiv Cibone tako da smo zadovoljni ishodom.”

Tomislav Šerić, direktor KK Cibona: “Utakmica u Kupu se uvijek može izgubiti, no mislim da smo kao ekipa pokazali da smo sposobni za velike akcije. Kod nas malo ovisi i u kakvom ćemo stanju doći. Naravno, nadamo se najboljem ishodu, a podsjetit ću da smo prošle godine imali Zadar u polufinalu, u finalu Cedevitu Junior, a bilo bi idealno kad bi tako bilo i ove godine.”

Denis Pleslić, sportski direktor, KK Zadar: “Istina je da je u ranoj fazi završnice Kupa sukob dva velika rivala, ali jedan od njih je ipak prošle godine osvojio Prvenstvo Hrvatske, a vidjet ćemo i kako će to biti ove godine. Ne znam na kome je pritisak, ali utakmica će sigurno biti otvorena do zadnje minute.”

Teo Čizmić, sportski direktor, KK Split: “Zahvaljujem na prilici da organiziramo takvu manifestaciju i znam da ćemo dati sve od sebe da se odigra u pravom sportskom ambijentu. Svi se nadaju pobjedi, pa tako i mi želimo svojem klubu najbolje. Očekuje nas izuzetno teška i tvrda utakmica, svi sudjelujemo, ali naravno da se nadamo osvojiti Kup.”

Foto:Marin Sušić/HKS