13. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatska gospodarska komora predstavila poslovne mogućnosti u Latinskoj Americi i Karibima na seminaru Inter-američke banke za razvoj

1 min read
Poslovne mogućnosti u Latinskoj Americi i na Karibima - Seminar IDB-a i HGK

Poslovne mogućnosti u Latinskoj Americi i na Karibima - Seminar IDB-a i HGK

  • Na seminaru Inter-američka banka za razvoj i Republika Hrvatska: Poslovne mogućnosti u Latinskoj Americi i na Karibima, koji je održan jučer u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva financija i Inter-američke banke za razvoj (IDB), hrvatskim poduzetnicima predstavljeni su projekti ulaganja na području Latinske Amerike i Kariba, poglavito u području IT-a i obrazovanja.

Članstvo Hrvatske u IDB-u otvara hrvatskim tvrtkama mogućnost sudjelovanja na natječajima u okviru projekata u čijem financiranju sudjeluje IDB i IIC. Posebna komparativna prednost članstva u IDB-u i IIC-u je ta što je Hrvatska uz Sloveniju jedina članica iz regije srednje, istočne i jugoistočne Europe.

“Veseli nas suradnja s Ministarstvom financija i Inter-američkom razvojnom bankom na ovom seminaru, jer, osim što podcrtava predanost Hrvatske gospodarske komore internacionalizaciji poslovanja, izravno je vezana uz još dva strateška područja rada HGK, digitalnu transformaciju i budućnost rada”, kazao je Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj.

Ministarstvo financija ima uspješnu suradnju s Inter-američkom bankom za razvoj koja je prošle godine obilježena potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i osnivanjem EXPLEARN Mehanizma, istaknuo je ministar financija Marko Primorac.

“Putem ovog seminara, želimo dodatno učvrstiti našu vezu s IDB-om i regijom Latinske Amerike i Kariba, fokusirajući se na poticanje suradnje u privatnom sektoru i proširenje tržišta. Seminar pruža hrvatskim tvrtkama jedinstvenu priliku da steknu vrijedna saznanja od stručnjaka za nabavu IDB-a, pružajući platformu za razumijevanje trenutačnih politika i trendova ulaganja na području Latinske Amerike i Kariba”, kazao je Primorac.