Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Dovršeno kriminalističko istraživanje: Novi slučajevi krađe i prijevare u Zadru

1 min read

U posljednjih 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirani su novi slučajevi kriminalnih djela. Policijski službenici su uspješno dovršili kriminalistička istraživanja koja su rezultirala otkrivanjem slučajeva provale i prijevare.

Osumnjičeni za dvije provale u Zadru, 44-godišnji hrvatski državljanin, sumnjiči se za provalu u trgovinu trgovačkog društva u Ulici 4. gardijske brigade, gdje je otuđio novac i mobilne uređaje. Nakon provedenog istraživanja, kod osumnjičenika je pronađen dio ukradenih predmeta, te je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Drugi slučaj prijevare uključuje 69-godišnjakinju i 70-godišnjaka koji su, na plaži u Zadru, prevarili 84-godišnjaka lažnim prikazivanjem svojeg identiteta i imovinskog stanja. Nakon što im je oštećeni posudio novčani iznos, koji mu nije vraćen, podnesena je kaznena prijava zbog prijevare.

Također, 67-godišnji hrvatski državljanin je osumnjičen za prijevaru, nakon što je posudio novac od 68-godišnjakinje uz obećanje vraćanja u određenom roku, što do sada nije učinio. Materijalna šteta iznosi 15 tisuća eura, a protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.