29. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

HRS: Zastoj liga do sredine svibnja, rukometašicama zaslužena nagrada, Ivano Balić pomoćnik izbornika Horvata

3 min read

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), na svojoj redovitoj 9. sjednici, donio je cijeli niz važnih odluka kojima je cilj da olakša i osigura  privođenje kraju svih natjecanja, dodjeli nagrade zaslužnima za velike uspjehe te kompletira stručni stožer muške seniorske reprezentacije, ali i promijene neki akti Statuta, Poslovnika o radu Skupštine i Poslovnika o radu Upravnog odbora.

Odluke HRS-a

  • Najvažnija odluka Upravnog odbora je ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a  misli na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad korona virus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova.
  • Upravni odbor jasno je i decidirano naznačio da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja.
  • U skladu s tom odlukom, napravljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku
  • Donesena je odluka da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu.
  • Na prijedlog izbornika Hrvoje Horvata, novi pomoćnik hrvatske muške seniorske reprezentacije je legendarni Ivano Balić. Istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić koji je već godinama vrlo uspješno radio u RK Nexe.
  • Upravni odbor, ali i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza koja je održana neposredno nakon toga, prihvatili su Izvještaj o prihodima i rashodima za 2019. godinu, Bilancu 2019.-te, Izvješće revizije za 2019.-tu, kao i Izvještaj o prihodima i rashodima za 2020. godinu, odnosno bilancu i izvješće revizora. Također je usvojen financijski plan za 2021. godinu.
  • Skupština HRS-a prihvatila je i Izvješće nadzornog odbora za 2019. i 2020. godinu te Izvještaj o radu HRS-a za 2020. godinu, odnosno Godišnji plan rada za 2021. godinu.
  • Skupština je također donijela odluku o domaćinstvu Europskog prvenstva za kadete u razdoblju od 12.- 22. kolovoza. Gradovi domaćini su Varaždin i Koprivnica

Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza:
“Donijeli smo odluku o nagradi našim curama za osvojenu brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Radi se o iznosu od 150 tisuća eura, to je bruto iznos. Druga bitna odluka je da smo kompletirali stožere za sve dobne skupine muškog rukometa. Ono što je nama sigurno bitno u budućnosti je da je Ivano Balić određen kao pomoćnik izborniku Hrvoju Horvatu. Treća odluka koja je donesena je da se napravi zastoj u ligama koje se trenutno igraju: Paket24 Premijer liga, 1. HRL – Žene, dvije muške prve lige i tri ženske druge lige, do procijepljenosti svih igračica i igrača, članova stožera, sudačke organizacije, svih članova po klubovima, odnosno onih koji su sudionici stalnog fizičkog kontakta s igračicama i igračima. Plan je da se zastoj napravi do 19. svibnja, a do kraja lipnja odigrat će se sve utakmice.“

Izvor: HRS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 4 =