22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

FUTSAL ZADAR | PREGLED 5. KOLA 1. ŽMNL

5 min read

Iza nas je i 5. kolo u 1. ŽMNL, možda i ono s najviše uzbuđenja do sad! MNK Samba je na otvaranju protiv MNK Gauni uvjerljivo slavila s visokih 6 🆚️ 2, a Luka Zdrilić ostavio je najbolji dojam na utakmici s 4 pogotka te zasluženo nosi nagradu igrača utakmice sa sobom! Utakmica je to u kojoj su Gauni ‘zaplesali’ gubitničku Sambu već u provome djelu jer je na poluvremenu rezultat iznosio visokih 3:0. Da ne bude sve tako crno Gauni su upisali minimalni poraz u drugome poluvremenu 3:2, no teško da to može utješiti mlade momke iz Biograda.

Desetkovani MNK Sveti Ante MS Express teško je stradao od MNK Idassa Nadin Vina Vinketa u porezu 4 🆚️ 8. Nitko nije očekivao ovakav raspad sistema kod ‘Svetaca’ nakon ranog vodstva u 7. minuti pogotkom Mire Čirjaka, no nakon toga uslijedilo je vrijeme Idasse. Izjednačenje Martina Bačkova u 9′, i vodstvo preko Stipe Horvata u 11′ mogli su pokazati kako je Idassa došla po sva 3 boda na ovome susretu. Istina je da je 1:2 na poluvremenu izgledalo kao otvorena utakmica no već u samome početku drugoga djela sve nade Svetog Ante padaju u vodu. Najzanimljivije je do kraja susreta bilo pratiti tko li će odnijeti nagradu igrača utakmice. Baš kada je sve upućivalo na to da će Martin Bačkov i Stipe Horvat podijeliti tu nagradu, Martin Bačkov je u zadnjoj minuti postigao novi pogodak te je Horvatu ostavio ‘samo’ 3 pogotka i nova 3 boda a Idassu poslao u borbu za prvih 5!

Vrlo tvrda i zanimljiva utakmica odigrala se između MNK Puntamika i MNK Murvica, gdje su igrači Puntamike tražili malo mira i bijeg od dna tablice, dok je Murvica tražila 3 boda koja bi ih približila do sad perfektnoj Varoši. Krenulo je sve to pogotkom Mate Margarina u 7′ da bi nakon toga krenulo pravo šahovsko nadmetanje na terenu Mocira. Javna opomena u 27′ Leonarda Lučića dodala je nešto u zapisnik, a probudila je možda i Puntamičane koji su 3 minute nakon toga izjednačili na 1:1. Uzbudljiva završnica bila je pred nama i kada smo mislili da ćemo s 1:1 završiti ovaj susret u razmaku od tek nekoliko sekundi golove postižu prvo Mate Margarin pa Nino Vukoša i postavljaju konačnih 2 🆚️ 2. Igrač utakmice na kraju je postao Mate Margarin, iako bilo je tu i nekoliko igrača Puntamike i Murvice kojima je ova nagrada tek ‘skliznula’ iz ruku!

Zadnja utakmica prvog dana 5. kola 1. ŽMNL bila je ona koju ste u izravnome prijenosu mogli pratiti na Zadar.tv! MNK Varoš Zara Dental Centar uz nekoliko problema došla je do nova 3 boda protiv MNK Plovanija i ‘zacementirala’ se na prvu poziciju prvenstvene tablice. Trener Ivan Jurić vođen pobjedom u prošlome kolu protiv petoplasiranih Vrsi imao je puno razloga za optimizam i vjeru u 3 boda. Njegove želje uslišio je Kristijan Kokić kada je u 13′ zabio, i doveo Plovaniju u prednost. Već u 17′ staje slavlje Plovanije i Luka Jurlina vraća sve na početak. U drugom poluvremenu Ivan Čurjurić i Mateo Bralić pogotcima za 3:1 potapaju sve Jurićeve lađe, no da poraz ne izgleda ovako ružno i da ne padnu bez borbe, pobrinuo se Roko Jurac u 37′ kada je postavio konačnih 3 🆚️ 2. Plovanija je svakako pokazala da ima ono nešto, samo trebati će još neko vrijeme da pokažu tko su oni, a i kada bi im se i sreća malo osmjehnula ne bi bilo na odmet. Timska pobjeda Varoši u ovome kolu zato cijela ekipa odnosi nagradu igrača/ekipe utakmica.

Drugi dan pružio je još više uzbuđenja, već u prvome ogledu između MNK Bili Brig i MNK Poljica. Golova je bilo od početka pa do kraja počevši već u 3. minuti kad Valentin Vučković daje vodstvo Poljicima. U 7′ Jure Ivandić vraća stvari na početak da bi za 6 minuta novim pogotkom doveo Bilobrižane u vodstvo. Dino Milković u 16′ opet izjednačuje utakmicu i na poluvremenu na semaforu stoji 2:2. U prvoj minuti nastavka Ivan Vučković zabija gol za goste iz Poljica i donosi jedan mirniji period svome sastavu. Ipak fenomenalni Jure Ivandić u 33′ zabija svoji treći pogodak i u znaku broja 3, rezultat iznosi 3:3! Nesreća za Bili Brig je ta što su oni zabili i 4 gol na utakmici no u vlastitu mrežu pospremio je loptu Luka Gavran u 35′. 5 minuta nije bilo dosta za preokret pa je s 3 boda zadarske Mocire napustila Poljica s pobjedom 3 🆚️ 4. Iako poražen Jure Ivandić je zaslužio nagradu igrača utakmice!

MNK Stanovi imali su veliku priliku ‘tokom zimskog sna’ MNK Tin ukrasti koji bod doprvaku države i na kraju su probudili igrače Tihomira Kneževića no kapci su im još uvijek napola spušteni. 3 🆚️ 3 bio je rezultat, a utakmica je to u kojoj su Stanari pokušavali više puta stići rezultatski minus. Prvo kod 0:2 (Katalinić T. 9′, Marković M. 14′) Ante Mandić je zabio, pa je kod 1:3 (Dundović A. 23) Josip Tikulin bio strijelac. Tin je spakirao sva 3 boda i taman kada je izgledalo da će ušetati u svlačionicu, Ante Mandić drugim pogotkom ostavio je obje ekipe na 3 boda! S 2 pogotka od čega jedan u zadnjom sekundama Ante Mandić naš je MOTM (Man of the Match), a čekamo prve sljedeće poteze vodstva Tina u pokušaju povratka na vrh tablice!

Malu pauzu od rezultatski napetih utakmica dobili smo u susretu MNK Kontro Biro Auto Rogić 🆚️ MNK Primorac Ljubač. Stipe Pinčić u 3. minuti krenuo je s golovima ‘Kontrolora’, a slijedili su ga Anić J. 8′, Vice Genda 10′, 11′, 13″, 22′, 40′, Filip Anić 10′, Stipe Pinčić 16′, Jakov Pinčić 30′. 10:0 prikovalo je Ljubač na samo dno tablice tako da Gauni neće sami tugovati na dnu, Kontrol Biro s vrha gleda na ostale ekipe a Vice Genda sigurno će biti zadovoljan nagradom za igrača utakmice nakon 5 postignutih pogodaka!

U zadnju utakmici 5. kola 1. lige u prijenosu uživo na Zadar.tv pratili smo okršaj MNK Vrsi Riba Nekretnine i MNK Ploča. Okršaj sredine tablice u prvome poluvremenu nije puno otkrivao, već smo samo mogli pretpostaviti da Vrsi neće štedjeti protivnika pa u 10′ Kristijan Bačić zarađuje prvu javnu opomenu, da bi njegovim stopama krenuo i Mladen Jarmanović u 13′. Prvo poluvrijeme ostavilo je puno upitnika iznad glava, no već nakon 3 minute u nastavku Nino Jurjević Adžić dovodi Ploču u prednost. Vrsi kreću pritiskati i otvarati se i to dovodi do izjednačujućeg pogotka Mladena Jarmanovića u 30′! Vukić i Volpi-Kobal ruše sve snove Vrsi o bodovima u ovome susretu s 3 gola u 8 minuta i postavljaju konačnih 1 🆚️ 4. Ploča se tako seli u gornji dom dok će Vrsi susret protiv Idasse čekati s 10. mjesta. Igrač utakmice u ovome susretu bio je Filip Volpi-Kobal s 2 gola u 4 minute!

Nova uzbuđenja čekaju nas već u sljedećem kolu, kada ultimativni derbi kola igraju Plovanija i Stanovi! Hoće li do prvih bodova Gauni i Primorac ili će Kontrol Biro i Bili Brig upisati nova 3 boda na tablici? Ima li života kod igrača Tina ili će Samba plesati i odplesati s nova 3 boda? Varoš traži nastavak stopostotnog učinka protiv Ploča, dok Idassi do potvrde gornjeg doma na putu stoje Vrsi. Puntamika traži mirnoću u svome sastavu već jako dugo, a Sveti Ante ukoliko ostane desetkovan ozljedama možda i omogući taj luksuz Puntamičanima. Poljica stoje na putu Murvici u borbi za vrh tablice.

Budite uz nas i naše vijesti, te nas u 6. kolu čekaju novi prijenosi uživo i nove zanimljive utakmice!

#zadartv#zadartvnews#futsalzadar#najboljeodzadarskogsporta#najednommjestu#favbet#nekigrapočne

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

three + eleven =