23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Futsal Super Chicks odigrale srčanu utakmicu i osvojile bod na teškom gostovanju

1 min read

Futsal Super Chicks su u drugom kolu Prve HMNLŽ pokazale izuzetnu hrabrost u gostujućem susretu s Alumnusom, osvojivši vrijedan bod unatoč izazovima koje su morale savladati. Igračice su se suočile s nedostatkom četiri igračice, bilo zbog ozljeda ili bolesti, stvarajući dodatne izazove za ekipu.

U prvom poluvremenu, unatoč niskom pritisku, Futsal Super Chicks su se uspjele obraniti i strpljivo čekale priliku za napad, posebno iz tranzicija i prekida. Predivnim pogotkom Lane Alić iz uvježbane akcije nakon udarca iz kuta, “crveno-crne” su poveli s 1:0.

U drugom poluvremenu, domaće igračice su pojačale pritisak, izjednačivši rezultat zbog kratke rotacije i pada koncentracije u redovima Zadranki. Unatoč golovima iz zadarskog kuta i igri bez vratara (golman-igrač) Alumnusa, Nina Mijoč je uspjela vratiti prednost Futsal Super Chicks svojim pogotkom, preokrećući rezultat na 3:2. U posljednjim trenucima, Nina Mijoč je postigla s(p)retni pogodak, postavivši konačnih 3:3.

Iako su Futsal Super Chicks imale priliku za osvajanje sva tri boda, osvojeni bod na zahtjevnom gostovanju pokazao se izuzetno zadovoljavajućim, a dijeljenje bodova na kraju bilo je najpoštenije rješenje.

Trener Luka Marinović istaknuo je nakon utakmice: “Čestitke curama kako su odigrale utakmicu. Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga iako se još nismo kompletirali i odigrali u punom sastavu. Sad se pripremamo za MC Plus koji nam stiže u trećem kolu u subotu. Pokušat ćemo odigrati što bolje protiv prošlogodišnjih prvakinja koje su uz Dinamo i ove sezone najveći favoriti za naslov.”

FOTO: Andrej Jančijev | Futsal Super Chicks