15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

BK Pula i BK Istre Poreč sudionici Kupa europskih prvaka za seniore 2024.

2 min read

BK Pula i BK Istre Poreč predstavljat će Hrvatsku u Kupu europskih prvaka za seniore 2024. godine. Ova odluka donesena je nakon što je BK Vrgorac odustao, a Izvršni odbor HBS-a, temeljem propozicija natjecanja HBS-a i FEB-a, odobrio prijave ova dva kluba.

Detalji odluke

Nakon što je BK Vrgorac odlučio povući svoje sudjelovanje iz natjecanja, BK Pula i BK Istre Poreč su iskazali spremnost i želju da preuzmu mjesto u Kupu europskih prvaka. Izvršni odbor HBS-a, u skladu s pravilima natjecanja, brzo je reagirao i potvrdio ove klubove kao nove hrvatske predstavnike. Ova odluka omogućava nastavak tradicije jakog hrvatskog prisustva u prestižnom europskom natjecanju.

Pripreme za natjecanje

Oba kluba, BK Pula i BK Istre Poreč, već su započeli s pripremama za izazove koji ih očekuju na europskoj sceni. Treneri i igrači svjesni su visokih standarda i konkurencije na Kupu europskih prvaka, te su odlučni u namjeri da dostojno predstave Hrvatsku.

Reakcije klubova

Predstavnici BK Pula i BK Istre Poreč izrazili su zadovoljstvo i ponos zbog dobivene prilike da sudjeluju u Kupu europskih prvaka. “Ovo je velika čast za naš klub i dat ćemo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat,” izjavio je trener BK Pule. Slične emocije podijelili su i članovi BK Istre Poreč, koji su istaknuli važnost ovog natjecanja za promociju boćanja u Hrvatskoj.

Očekivanja i ciljevi

Cilj oba kluba je ostvariti što bolji rezultat i predstaviti Hrvatsku u najboljem svjetlu. Sudjelovanje u Kupu europskih prvaka pruža priliku za stjecanje dragocjenog iskustva i pokazivanje kvaliteta hrvatskih boćara na međunarodnoj razini.

Zaključak

Izvršni odbor HBS-a donio je važnu odluku koja omogućava BK Pula i BK Istre Poreč da predstavljaju Hrvatsku u Kupu europskih prvaka za seniore 2024. godine. Pripreme su u tijeku, a oba kluba su spremna za izazove koji ih očekuju na prestižnom natjecanju.