29. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

ABA LIGA: PETRUŠEV ‘ZGAZIO’ ZADRANE KOJI ČEKAJU NA PRVU DOMAĆU POBJEDU U ABA LIGI

2 min read
FOTO: Andrej Jančijev / Zadar.tv

Poraz, poraz, poraz, poraz i poraz.. Ne nije san, to je učinak košarkaša Zadra ove sezone u domaćim utakmicama u sklopu ABA Lige. Opet je na Višnjiku gost odnio bodove, ovaj put bila je to ekipa Mega Soccerbeta predvođena genijalnim Filipom Petruševom koji je postigao 32 koša.

Počeli su Zadrani jako dobro serijom 9-2 primorali su Vladimira Jovanovića na minutu predaha nakon koje se Mega počela buditi. Na kraju prve četvrtine 21:21 stajalo je na semaforu.

Prilično izjednačen ritam trajao je kroz cijelu drugu dionicu, manje više bila je to igra koš za koš bez prevelikih odvajanja pa je i u stihu toga na poluvremenu prednost gostiju iz Beograda prednost bila minimalna 40:41.

Nešto lošiji nastavak prožili su prvenstveno u napadu košarkaši Zadra, te su dali prostora da se Mega razmaše i drži konstantnu prednost od 4-6 poena razlike. Bacanjima Jure Palninića samanjili su Zadrani onih -7 koje je uhvatila Mega na krilima najboljeg igrača ABA Lige po valorizaciji, Filipa Petruševa, na kraju četvrtine na -5 (61:66).

Zadar je 5 minuta igrao dobro došao do vodstva 70:69, da bi napad nakon Filip Petušev tu prednost vratio Megi, a stvari su nizbrdo za ‘plavo-bijele’ krenule kada je Chinanu Onuaku promašio zakucavanje, nakon čega je ‘nagrađen’ tehničkom pogreškom, radi prigovora, od strane suca Damira Javora. Nedugo nakon toga došla je Mega nadomak i dvoznamenkaste prednosti (74:83), no do dvoznamenkastog vodstva ili zaostatka ovisno o kutu gledanja nije došlo do issteka 40. minute pa je 83:90 bio krajnji rezultat.

Chinanu Onuaku s 20 koševa uz 9 skokova najbolji je pojedinac bio kod Zadra, Martin Junaković pomogao mu je s 13 koševa, a Justin Carter i Kodi Justice ubacili su po 11. Kod Mege standaradno najbolji dvojac bio je Filip Petrušev (32 koša i 9 skokova), i Marko Simonović (17 koševa i 7 skokova). Zadrani sljedeće kolo gostuju kod Krke iz Novog Mesta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

seven + eighteen =