20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

ZV: Kamena stabla

2 min read

Zabrinutost građana zbog nebrige prema zelenilu u Zadru eskalirala je kada su stabla fafarikule u ulici Denisa Špike na Brodarici postala žrtvom radova na cesti. Ova stabla, nekad ponosna i živopisna, sada su zabetonirana, sprječavajući im pristup vlagi i vodi, osnovnim potrebama za normalan rast. Ovaj čin nemara ponovno je potvrdio nedostatak brige o zelenim površinama, koje su ključne za kvalitetu života u urbanim područjima.

Reakcija građana nije izostala. U grupi “Trn u oku… Zadar”, mnogi su izrazili svoje zaprepaštenje ovom situacijom. Ogorčeni su što se ne vodi briga o očuvanju zelenila koje ima neprocjenjivu važnost za okoliš i ljudsko blagostanje.

Kako bi dobili odgovore i tražili rješenja, obratili su se Gradskoj upravi. Pročelnik Robertino Dujela, suočen s pitanjima o trenutnoj situaciji, dao je kratak i hladan odgovor: Grad Zadar odmah je reagirao nakon što je saznao za ovaj slučaj, zahtijevajući promptnu intervenciju nadležnih službi koje su provodile radove na sanaciji ceste. Cilj je bio zaštititi drvored uz prometnicu i osigurati njegov opstanak. Ukoliko se očekivana brza reakcija nadležnih izostane, komunalne službe će intervenirati bez odgode.

Ovakav stav Gradske uprave pruža neku nadu građanima da će se problem riješiti, ali istovremeno izaziva frustraciju zbog nedostatka preventivnih mjera koje bi spriječile ovakve situacije. Nadamo se da će se gradski dužnosnici i nadležne institucije aktivno angažirati kako bi se očuvale zelene površine i sačuvala ljepota grada Zadra za buduće generacije.

Nadamo se da se ovakve stvari u budućnosti neće događati!

Više...