18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Kontekst ON line: Plesna škola Zumbul

2 min read

Matija Pacić, renomirani stručnjak u svijetu plesa, prepoznat je po svojoj strasti prema plesu i predanosti učenju. Nakon bogatog iskustva kao sudac i natjecatelj, Matija se posvetio podučavanju najmlađih o čarima plesa.

Plesna škola Zumbul, smještena u srcu Zadra, trenutno okuplja 23 talentirane djevojčice koje svakodnevno marljivo vježbaju pod stručnim nadzorom Matije i njegovog tima. Dvorana u osnovnoj školi Zadarski otoci postala je mjesto gdje se rađaju plesne zvijezde.

Koliko dugo Plesna škola Zumbul postoji i koje stilove prakticirate?

Škola službeno postoji već tri godine, no moj cijeli život je vezan uz ples, tako da sam na više načina uključen u poduke. Prakticiramo razne vrste plesova, ali prevladavaju standardni i latino plesovi – pojasnio je Matija.

Od ponedjeljka do petka, ova skupina mladih plesačica posvećuje se razvoju svojih plesnih vještina, uvijek pod budnim okom svog mentora. Kroz ritam, koordinaciju i estetiku plesa, djeca ne samo da razvijaju svoje motoričke sposobnosti, već i stječu vrijedne životne lekcije o disciplini, timskom radu i samopouzdanju.

Kakva je plesna tradicija u Zadru i kolika je potražnja za plesom, da tako kažemo, u Zadru?

Grubo kazano, potrebe za plesom kod mladih postoje, no moglo bi se popraviti. Naš cilj je povećati članstvo i što više djece uključiti u bavljenje plesom.

Plesna škola Zumbul ne samo da njeguje ljubav prema plesu već i stvara snažne veze među svojim članovima. Pod vodstvom Matije Pacića, ova škola nije samo mjesto gdje se uče koraci, već i gdje se rađaju prijateljstva koja će trajati cijeli život.

Zahvaljujući stručnosti i predanosti Matije Pacića, Plesna škola Zumbul postala je nezaobilazno odredište za sve mlade plesačice koje žele otkriti ljepotu i čaroliju plesa.

Više...