23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Žurni prekršajni postupak: Policija predlaže maksimalne kazne za osam vozača

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom provedbe žurnog prekršajnog postupka, policija je predložila određivanje maksimalnih kazni za osam vozača koji su prekršili prometne propise. Ovaj postupak je rezultat temeljitog nadzora prometa koji je proveden od 15. do 17. ožujka 2024. godine, tijekom kojeg su policijski službenici utvrdili ukupno 4731 prometnih prekršaja.

Najznačajniji prekršaji koji su evidentirani uključuju vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje. Uz to, posebna pažnja je posvećena počiniteljima najtežih prekršaja u prometu, tzv. “recidivistima”.

U sklopu postupka, zadržano je devet vozača u posebnim prostorijama do 12 sati, dok je protiv osam vozača pokrenut žurni prekršajni postupak. Policijska intervencija ima za cilj smanjenje broja prometnih nesreća te podizanje razine sigurnosti na cestama Republike Hrvatske.

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, jer previše pouzdanja u vlastite vozačke sposobnosti može imati ozbiljne posljedice. U nastavku donosimo savjete i preporuke za sigurno sudjelovanje u prometu.