23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Rentlio Zadar Night Run 2024: Spektakularni trkački događaj očekuje preko 1400 sudionika

2 min read
Rentlio-Zadar-Night-Run-2024-Trkači-u-akciji

U Turističko-informativnom centru Turističke zajednice grada Zadra predstavljen je međunarodni dvodnevni trkački spektakl Rentlio Zadar Night Run 2024. Organiziran od strane Triatlon kluba Zadar i Škole trčanja Zadar, ovaj događaj će se održati u Zadru 5. i 6. travnja, a uključuje pet uzbudljivih utrka različitih dužina, prilagođenih svim uzrastima i razinama sposobnosti.

Maraska Mali Zadar Night Run, namijenjen djeci, otvara događaj u petak, 5. travnja 2024. godine, dok će se glavne utrke održati sljedećeg dana, 6. travnja. Rentlio Zadar Night Run uključuje trke na 2.5 km, 5 km, 10 km te najveći polumaraton u povijesti Zadra – Rentlio Zadar Night Half Marathon s 21.097 km.

Očekuje se sudjelovanje preko 1400 trkača iz različitih dijelova Hrvatske i Europe, čineći Rentlio Zadar Night Run jednim od najvećih sportskih događaja u regiji. S obzirom na raznolikost utrka, svatko će pronaći nešto za sebe, bez obzira na dob ili razinu fizičke spreme.

Direktor utrke, Jurica Šango, ističe: “Mogu najaviti porast broja sudionika u svim utrkama te više od 500 prijavljenih trkača iz drugih dijelova Hrvatske i Europe. Rentlio Zadar Night Run ima za svakog po nešto, od utrka za predškolsku djecu do polumaratona za predanije trkače. Ponosni smo na plemeniti cilj naše utrke, gdje će dio prikupljenih sredstava od startnina biti doniran Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU, pružajući podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka.”

Generalni sponzor utrke, tvrtka Rentlio, podržava ovaj događaj kao znak podrške lokalnoj zajednici i promicanja zdravog načina života. Marko Mišulić, osnivač i izvršni direktor Rentlia, istaknuo je: “Ponosan sam što kao zadarska tvrtka možemo podržati jednu od najljepših noćnih utrka u Europi. Rentlio Zadar Night Run donosi zajedno trkače svih uzrasta i sposobnosti u nezaboravno iskustvo trčanja kroz prekrasne ulice grada Zadra.”

Dragan Jurjević, rekreativni trkač iz Zadra, podijelio je svoje iskustvo: “Zadarska noćna utrka je jedinstvena. Noćni ambijent, gradske ulice rezervirane za trkače i izvanredna atmosfera su garancija za dobru zabavu, dobre rezultate i uspomene za cijeli život.”

Prijave za utrke su otvorene putem službene web stranice Rentlio Zadar Night Run 2024 (www.zadarnight.run), gdje se mogu pronaći dodatne informacije o utrkama, prijavama i logistici događaja.