20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Veljko Kajtazi: Ključni Pokretač Poboljšanja Romskih Naselja – Svečana Dodjela Ugovora

1 min read
veljko-kajtazi-dodjela-ugovora-romska-naselja

Svečana dodjela ugovora za unaprjeđenje infrastrukture u romskim naseljima okupila je istaknute političke i društvene figure, a među njima je posebno istaknut saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Ukupno 23 projekta, vrijedna 1.350.000 eura, dodijeljena su s ciljem poboljšanja uvjeta života romske zajednice diljem Republike Hrvatske.

Na ceremoniji su sudjelovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar Šime Erlić te Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara”. Ipak, pažnju je privukao Veljko Kajtazi, čiji su dosadašnji rad i zalaganje za prava Roma prepoznati kao ključni faktor u realizaciji ovog značajnog projekta.

Dodjela ugovora predstavlja važan korak prema rješavanju dugogodišnjih izazova s kojima se romska zajednica suočava, potvrđujući kontinuiranu predanost Vlade i drugih institucija u osiguravanju jednakih prava za sve građane, neovisno o nacionalnoj pripadnosti. Veljko Kajtazi, svojim angažmanom, još jednom je istaknuo važnost napora usmjerenih na poboljšanje kvalitete života Roma u Hrvatskoj.