14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Tuna, Sushi & Wine Festival: Spojevi ribarstva, tradicije i gastronomije na Trgu Petra Zoranića

1 min read
tuna-sushi-wine-festival-zadar

Foto: Iva Perinčić

Turistička zajednica grada Zadra i partneri predstavljaju 8. Tuna, Sushi & Wine Festival koji će se održati od 5. do 10. travnja, obilježavajući najznačajniju gastronomsko-turističku manifestaciju u Zadru. Ovogodišnje izdanje festivala bit će posebno obilježeno povratkom u prostor zadarskog Arsenala, uz svečano otvorenje u istom.

U sklopu festivala, glavni partneri, uključujući biogradsku Iliriju te tvrtke poput Pelagos Net Farma, Jadran Tuna, Kali Tuna, Cromaris i Marikomerc, zajedno s Udrugom vinara Zadarske županije Vina ZaDar, predstavit će spoj ribarstva, tradicije, marikulture, kulinarstva i vrhunskih vina.

Gastronomski događaj u Arsenalu, planiran za petak, 5. travnja, bit će prava poslastica za gurmane, s večerom u četiri slijeda, pripremljenom od strane marikulturnih tvrtki partnera festivala. Osim toga, partneri će postaviti food cornere s raznovrsnim ribljim delicijama, uključujući i tradicionalna japanska jela poput sushija.

Festival će biti obogaćen glazbenim programom, uključujući koncerte Danijele Martinović, grupe Kanella, te popularne Natali Dizdar. Tijekom trajanja festivala na Trgu Petra Zoranića, posjetitelji će moći uživati u raznolikim morskim specijalitetima, pripremljenim od strane renomiranih kuhara poput Hrvoja Zirojevića i Mladena Križanovića.

Ulaznice za oba dijela festivala bit će dostupne na web servisima Entrio i Eventim te u Arsenalu.