18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Najava: Tuna, Sushi & Wine Festival donosi bogat program koncerata, radionica i stručnog skupa

1 min read
tuna-sushi-wine-festival

Foto: Bojan Bogdanić

Osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival otvara svoja vrata u petak, 5. travnja, s nizom zanimljivih događanja koji će trajati do srijede, 10. travnja. Osim gastronomskih užitaka u Arsenalu i na Trgu Petra Zoranića, posjetitelje očekuje raznolik program koji uključuje koncerte, radionice i stručni skup.

Gala večer u petak, 5. travnja, započinje koncertom Danijele Martinović u Arsenalu, dok će narednih dana na Trgu Petra Zoranića nastupiti hrvatske glazbene zvijezde poput Damira Urbana i Natali Dizdar. Subota, 6. travnja, donosi bogat glazbeni program s nastupima Elene Stelle & Ante Jeličić Trija te grupe Kanella.

Tijekom festivala, zadarski DJ-i će svakodnevno puštati glazbu na Trgu Petra Zoranića, dok će program moderirati Ana Marušić i Damir Granić. Osim glazbenih nastupa, posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu fotografija Danijela Kolege te sudjelovati u radionicama izrade origamija i slikanja vinom.

Posebno zanimljiv dio festivala su vinske radionice koje će voditi Ivan Stiblik, osnivač Zadar Wine Festivala. Uz to, članovi Udruge “Re-kreativci” demonstrirat će svoje umijeće oslikavanja platna vinom.

Festival će također ugostiti Znanstveno stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem posvećen marikulturi u Jadranskom moru, koji će se održati u ponedjeljak, 8. travnja.

Ulaz na festivalski dio na Trgu Petra Zoranića je besplatan, uključujući i koncerte glazbenih zvijezda. Ulaznice za gala večeru i koncert Danijele Martinović mogu se kupiti na više lokacija, uključujući Arsenal i Turističko-informativni centar TZ Zadar.