15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Talijani o našim navijačima

2 min read

Kako se bliži početak Europskog prvenstva u nogometu, sve oči su uprte u hrvatsku reprezentaciju, a talijanski mediji prate svaki njihov korak. Posebnu pažnju privukla je navijačka pjesma “Kad navija Dalmacija” koju izvodi sastav Newera, bivši band nekadašnjeg izbornika Slavena Bilića.

Talijanski portal CalcioStyle.it piše: “Hrvatski navijači pripremaju se za izazov s Italijom pjevajući ‘Kad navija Dalmacija'”. Ova pjesma, uz mnoge druge, služi kao podrška reprezentaciji predvođenoj zvijezdama poput Luke Modrića, Ivana Perišića i Joška Gvardiola.

Europsko prvenstvo u nogometu donosi niz uzbudljivih susreta, a jedan od najočekivanijih svakako je onaj između Hrvatske i Italije. Talijanski mediji pomno prate pripreme hrvatske reprezentacije, s posebnim naglaskom na podršku navijača koja se manifestira kroz navijačke pjesme.

Jedna od najistaknutijih pjesama koja je u posljednje vrijeme privukla pažnju je “Kad navija Dalmacija” u izvedbi sastava Newera. Posebnu zanimljivost ovoj pjesmi daje činjenica da je Slaven Bilić, nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije i sadašnji trener Al-Fateha u Saudijskoj Arabiji, bivši član i gitarist ovog benda. Bilić je poznat ne samo po svojim trenerskim uspjesima već i po ljubavi prema glazbi, što dodatno povezuje ovu pjesmu s hrvatskom reprezentacijom.

CalcioStyle.it u svom članku navodi: “Hrvatski navijači pripremaju se na izazov s Italijom pjevajući ‘Kad navija Dalmacija’,” i ističe kako je ovo samo jedna od mnogih pjesama koje podižu moral momčadi i navijača. Uz ovu pjesmu, hrvatski navijači često pjevaju i druge navijačke hitove, stvarajući jedinstvenu atmosferu podrške i zajedništva.

Talijanski mediji dodatno napominju važnost pjesama u podizanju morala, ne samo među navijačima već i među igračima. “Kad navija Dalmacija” postala je simbol zajedništva i ponosa, a njezine riječi odjekuju na stadionima i okupljalištima navijača diljem Hrvatske.

Osim same pjesme, CalcioStyle.it spominje i zvijezde hrvatske reprezentacije poput Luke Modrića, Ivana Perišića i Joška Gvardiola, koji svojim igrama i zalaganjem na terenu dodatno inspiriraju navijače. Ovi igrači predstavljaju srce i dušu momčadi, a njihova predanost i talent neprestano motiviraju navijače da ih podrže na svaki mogući način.

Kako se približava susret s Italijom, očekuje se da će atmosfera među navijačima biti na vrhuncu. Pjesma “Kad navija Dalmacija” bit će nezaobilazni dio te atmosfere, donoseći sa sobom duh Dalmacije i nepokolebljivu podršku reprezentaciji.

Jasno je da će ovaj susret biti više od samog nogometa – bit će to slavlje zajedništva i ljubavi prema sportu, prožeto glazbom i navijanjem.

Cijeli članak na talijanskom možete pročitati OVDJE.