15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Valid i Stretch Money Objavili Hip Hop Singl “Nine To Five”

2 min read

Valid i Stretch Money, poznati kao Bill & Isiah, ponovno su udružili snage na Validovom najnovijem singlu “Nine To Five”. Nakon uspješnog suradničkog albuma iz 2023. godine, dvojac donosi ljetni hit 2024. godine s pjesmom “Nine To Five” koju je producirao Vuk Starinac. Ova pjesma odražava stvarnost marljivih pojedinaca koji balansiraju između svakodnevnih poslova i alternativnih životnih stilova.

Valid, poznati hip-hop izvođač iz Detroita, u svom najnovijem singlu “Nine To Five” istražuje dvostruku stvarnost svakodnevnog posla i prisutnosti na hip-hop sceni. Prateći video dodatno naglašava kako ljudi često sude prema izgledu, pretpostavljajući da netko nema “pravi” posao. Stretch Money, Validov partner u rimi i legenda iz Detroita, doprinosi moćnim stihom koji reflektira njegov vlastiti životni put, od ilegalnih aktivnosti do traženja legitimne egzistencije kroz glazbu.

Ponovno ujedinjeni prvi put ove godine nakon njihovog utjecajnog suradničkog projekta iz 2023., Valid i Stretch Money surađuju s beogradskim producentom Vukom Starincem. Starinac, poznat po radu s umjetnicima poput Kooladea, BiGrua i Paje Kratka, donosi svoju stručnost u miks. Validova sposobnost povezivanja hip-hop scena Detroita i Balkana jasno se ističe u njihovom najnovijem singlu “Nine To Five”.

Singl “Nine To Five” dostupan je na streaming servisima: bfan.link/nine-to-five

Drugo izdanje hip-hop festivala Preach The Rič, koje će se održati 16. i 17. kolovoza na Martinskoj u Šibeniku, dovodi svjetski poznata imena, uz brojne domaće snage hip-hop žanra. Glavna imena festivala su Arrested Development i Valid & DJ Head. Validov novi materijal moći ćete ekskluzivno poslušati u petak 16. kolovoza na Martinskoj.

Vođen mentorstvom Grammyjem nagrađivanog DJ Heada, Valid se ističe kao moćan MC s hip-hop scene Detroita. Nakon hvaljenog izdanja debitantskog albuma “Mihajlo” iz 2019. godine, Valid je uložio svoju dušu u EP “Plum Brandy”, s kojim je zabilježio porast streamova iz istočne i južne Europe. Stalno donoseći svježu i utjecajnu glazbu, Valid je uspostavio suradnje s cijenjenim umjetnicima poput Apollo Browna, Elzhi, Illa J-a, Boldy Jamesa i Skyzooa.

Sljedeće poglavlje u Validovom širenju bilo je udruživanje s još jednim detroitskim umjetnikom, legendarnim Stretch Moneyjem, kako bi formirali duo Bill & Isiah. Zajedno su ostvarili hvaljeni album koji im je donio široko priznanje, zauzevši mjesto na ljestvicama studentskih radijskih postaja diljem SAD-a i Kanade.

Dodajući na svoje već impresivne životopise, Bill & Isiah imali su nezaboravan freestyle session na Eminemovom Shade45/SiriusXM kanalu, što je postalo ključni trenutak za detroitsku hip-hop scenu. Njihovo priznanje se proširilo dok su osvajali live publiku s legendarnim artistima poput Xzibita, Dogg Pounda i 8ball & MJG-a, pokazujući svoju dinamičnu svestranost i utjecaj u industriji.

Kroz svoju zajedničku suradnju sa Stretch Moneyjem, Validova reputacija na hip-hop sceni se učvrstila, a njegovo vrijeme tek dolazi.