18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Provalama i krađama iz brodica počinili više imovinskih kaznenih djela

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je kod osumnjičenika pronašla i oduzela 15 akumulatora, tri puške za podvodni ribolov i tri rezervoara za gorivo

Foto. Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i maloljetnom osobom, koje se sumnjiči za 12 kaznenih djela teška krađa te 2 kaznena djela krađe na širem zadarskom  području.

Sumnjiči ih se da su ovaj mjesec, od  10. do 15. prosinca 2022.godine u Sukošanu provalili u brodove na vezu devetorici vlasnika, odakle su otuđivali akumulatore i rezervoare za gorivo.

Nadalje sumnjiči ih se da su krajem prosinca u Bibinjama provalili u tri broda na vezu, odakle su vlasnicima otuđili dvije puške za podvodni ribolov, akumulator te rezervoare za gorivo te da su od 15. do 29. prosinca u Bibinjama  iz jednog broda vlasniku otuđili akumulator.

Također ih se sumnjiči da su 29. prosinca u Bibinjama  iz dvorišta 65-godišnjaka pokušali otuđiti motocikl –skuter u čemu nisu uspjeli dok su na motociklu nastala oštećenja.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i ostalih prostorija kojim se koristi 20-godišnjak na širem biogradskom području, a policija je tom prilikom pronašla i oduzela  predmete koji potječu od kaznenih djela i to: 15 akumulatora, tri puške za podvodni ribolov i tri rezervoara za gorivo.

Zasad utvrđena materijalna šteta pričinjena vlasnicima se procjenjuje na preko 30.000,00 kuna, dok se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja sveukupne materijalne štete.


Protiv obojice osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe i krađe.