14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prometna prognoza za 03. travnja 2024.: Povoljni uvjeti uz sporiji promet u gradovima i na graničnim prijelazima

1 min read
prometna-prognoza-mokri-kolnici-nevrijeme

Foto: HAK

Prema najnovijim informacijama (HAK), prometna situacija za 03. travnja 2024. godine bit će povoljna na većini cesta, uz nekoliko važnih napomena za vozače.

Naime, iako će vremenski uvjeti biti povoljni za vožnju, očekuje se povećana gustoća prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozači se stoga trebaju pripremiti na sporiji promet, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim vršnim satima. Također, povremeni zastoji mogući su u zonama radova i na područjima gdje je privremeno reguliran promet – izvještava HAK.

Što se tiče graničnih prijelaza, očekuje se pojačan promet teretnih vozila na prijelazima Ilok, Batina, Bajakovo, Tovarnik, Županja i Stara Gradiška. Također, moguće je povremeno pojačan promet osobnih vozila na granicama s Bosnom i Hercegovinom.

Unatoč tome, u pomorskom prometu ne očekuju se značajne poteškoće, pa će putovanje morem biti glatko i bez većih prepreka.

HAK: vozačima se savjetuje da budu strpljivi i pažljivi tijekom vožnje, prate prometne informacije i prilagode brzinu kretanja prema uvjetima na cesti kako bi osigurali sigurno putovanje.