23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prognoza vremena: Djelomice sunčano jutro s naoblačenjem tijekom dana

1 min read
slika_vremenska_prognoza

Foto: DHMZ

U današnjoj prognozi vremena, očekuje nas djelomice sunčano jutro koje će postupno prelaziti u oblačnije uvjete tijekom dana. Prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), najprije će naoblačenje zahvatiti područja duž Jadranske obale, dok se do sredine dana očekuje širenje oblačnosti na većini kopnenih područja. Moguća je pojava malih količina kiše u Gorskom kotaru te na širem riječkom području.

Vjetar će većinom biti slab do umjerenog jugozapadnog smjera, a u popodnevnim satima lokalno može pojačati, ponegdje čak i na jaku razinu. U Dalmaciji će također biti prisutna juga, koja će se prema večeri okrenuti na sjeverozapadni smjer.

Temperature zraka će se kretati u rasponu od 4 do 9°C u unutrašnjosti, dok će na obali biti nešto toplije, s minimalnim vrijednostima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature očekuju se u rasponu od 15 do 20°C.

Ove meteorološke prognoze dobar su vodič za planiranje aktivnosti na otvorenom tijekom dana. Stoga, budite spremni na promjenjive vremenske uvjete i prilagodite svoje aktivnosti prema njima.