23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Projekt “Od izvora do mora”: Sudjelovanje 30 gradova u Ekološkoj Inicijativi

1 min read
Od_izvora_do_mora_Projekt

Ovogodišnje izdanje ekološkog projekta “Od izvora do mora”, koji organiziraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova, okuplja čak 30 gradova diljem Hrvatske.

U kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika), svoje angažmane predstavljaju Benkovac, Otočac, Pakrac, Vrgorac, Lipik, Čabar, Ludbreg, Pleternica, Beli Manastir, Zlatar, Varaždinske Toplice, Korčula, Vodnjan – Dignano, Zabok i Stari Grad (Hvar).

Srednji gradovi (od 10 do 35 tisuća stanovnika) uključuju Viroviticu, Čakovec, Daruvar, Vinkovce, Dugu Resu, Zaprešić, Labin i Rovinj – Rovigno.

Veliki gradovi (više od 35 tisuća stanovnika) koji su se odlučili pridružiti projektu su Karlovac, Rijeka, Zadar, Pula – Pola, Osijek, Velika Gorica i Dubrovnik.

Cilj ovog projekta je promicanje zaštite vodnih resursa Hrvatske i poticanje pravilnog odlaganja otpada, uz istovremeno poticanje na pošumljavanje urbanih sredina radi smanjenja emisije ugljikovog dioksida i regulacije temperature zraka. Sudionici su se natjecali za mogućnost sadnje drveća u svojim gradovima, a najuspješniji će dobiti priliku sudjelovati u akciji čišćenja u svibnju i lipnju, te podijeliti nagradni fond od 45.000 eura za kupnju sadnica drveća.

Projekt “Od izvora do mora” Coca-Cola je pokrenula 2018. godine, u suradnji s Vladinim institucijama i udrugama civilnog društva. Od tada je projekt rastao, a podršku su pružili i Jutarnji list, Konzum te Udruga gradova.

Više informacija o projektu “Od izvora do mora” i nastojanjima Coca-Cole HBC u području održivosti možete pronaći na mrežnoj stranici Coca-Cole HBC Hrvatska.