12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

PRIOPĆENJE UPRAVE RK ZADAR 1954!

3 min read

Dragi navijači i prijatelji Rukometnog kluba “Zadar 1954”,

U prvom redu Vam se obraćamo kako bi, s velikim veseljem, objavili da smo dogovorili nastavak suradnje sa jedinim zadarskim trgovačkim lancem Bakmaz koji je s nama od samog početka rada nove Uprave.

Ovim putem im želimo zahvaliti što su prepoznali naš projekt i odlučili se pomoći Klubu. Nadamo se da će njihov primjer slijediti i drugi zadarski gospodarstvenici kako bi nam pomogli podići Klub na još veću razinu.Nova Uprava je u Klubu nešto više od godinu dana, s tim da je prošle godine prvenstvo prekinuto zbog COVID 19 pa neko vrijeme nije bilo aktivnosti u Klubu. U projekt smo ušli sa velikom željom da pomognemo razvoju cijelog Kluba, od najmlađih kategorija do seniora.

Ono što nas posebno veseli je suradnja sa ljudima koji su bili u Upravi prije nas. Imamo dobru komunikaciju i njihovu podršku, kao i pomoć u raznim područjima. Posla u Klubu ima jako puno. Kada smo prihvatili ovu funkciju nismo ni znali što nas sve čeka. Još uvijek učimo, pomalo hvatamo konce, borimo se sa nekim stvarima za koje nismo mislili da ćemo morati, ali se ne predajemo. Nastavit ćemo i dalje raditi na razvoju zadarskog rukometa.

Naše napore usmjerili smo na osiguranje:

– financijske stabilnosti Kluba

– adekvatne opreme za trening

– dovoljnog broja termina za trening te stvaranje pozitivne atmosfere među igračima.

U nekim segmentima smo napravili odličan posao, u nekim još uvijek možemo bolje i više.

Ono što možemo istaknuti kao pozitivno u ovih godinu i nešto otkako smo preuzeli upravljanje Klubom je sljedeće :

– promocija seniorske ekipe u viši rang natjecanja

– spajanje sa Rukometnim klubom “Arbanasi”

– nabavljene su značajne količine nove opreme za trening (lopte, dresovi, oprema za fitness i drugo)

– povećan broj termina za treninge

– osiguran tečaj i dobivanje licence za tri trenera u Klubu

– angažiran trener golmana

– dogovorena suradnja sa vrhunskim kondicijskim trenerom RK “PPD Zagreb” , Šimom Tomaševićem koji je u svakodnevnom kontaktu sa trenerom seniorske ekipe i u dogovoru s njim radi plan i program treninga

– prošla godina je, iako izazovna zbog COVID 19, završila u financijskom plusu.

Klub je ispunio sve obveze nastale u prethodnoj godini i smanjio dio obveza iz prethodnih razdoblja. Iako, moramo napomenuti kako nas je dočekala dobra financijska situacija koju je ostavila prethodna Uprava, bez većih dugovanja.- pokrenute društvene mreže (Facebook, Instagram)

– dogovorena suradnja sa Zadar.tv kroz koju smo osigurali live prijenos i fotogaleriju sa utakmica seniorske ekipe

– nabavljena kompletna oprema (preko sponzora) za seniore (jaketa, trenerka, torba)

– dogovorena suradnja sa 20-ak sponzora u vrijednosti preko 100 tisuća kuna.

Ono što možemo i moramo bolje je povećati bazu djece pokretanjem mini rukometa (djeca od 7 do 9 godina) i to nam je apsolutni prioritet. Nažalost, veliki problem u ostvarenju tog cilja nam stvaraju termini u dvorani kojih u ovom trenutku nemamo za to pa nas veseli izjava direktora ŠC Višnjik, g. Denisa Karlovića kako će se na području ŠC Višnjik graditi dvorana za rukomet. U suradnji sa ŠRC Mocire nadamo se otkloniti nedostatke dvorane (semafor koji se stalno kvari, krov koji prokišnjava, grijanje koje ne radi).

Jedan od ciljeva za iduću sezonu nam je pokretanje web stranice i web shopa. Planiramo daljnje školovanje naših trenera, tako da svi treneri u Klubu imaju licencu. Također, plan nam je dodatno povećati količinu rekvizita za kondicijski dio treninga, pa i realizirati projekt vlastite teretane. Puno je posla pred nama, planova ima dosta, ali generalno smatramo da je smjer u kojem Klub ide dobar i dalje želimo nastaviti ovim putem.

Za kraj, želimo se zahvaliti roditeljima koji su prepoznali naš trud i aktivno se uključili u pomoć Klubu pronalaskom sponzora i želimo pohvaliti sve igrače i trenere Kluba koji svima mogu biti uzor u ponašanju, kako na terenu tako i van terena. Ugodno je čuti pohvale od strane drugih klubova na račun igre, ali još više i ponašanja naših dečkiju. Seniori i generacija U17 ostvaruju odlične rezultate u svojim natjecanjima i to nam je dodatan motiv za rad. Želimo im sreću u nastavku natjecanja, a ostalim generacijama želimo da njihova natjecanja ponovno krenu.

Svima šaljemo sportski pozdrav,

Uprava Rukometnog kluba “Zadar 1954”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + 13 =