15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Policijski izvještaj: Prijevara, krađa i osam prometnih nesreća u Zadru

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirane su brojne incidentne situacije. Zabilježeni su slučajevi prijevare, krađe, narušavanja javnog reda i mira te osam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Osumnjičen za prijevaru

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u kazneno djelo prijevare. Sumnjiči ga se da je u posljednje dvije godine, na temelju dogovora oko uređenja stana, u više navrata primio predujam za izvođenje radova na nekretnini u Zadru. Međutim, dogovorene radove nije izvršio u roku niti je vratio novac, čime je pričinio materijalnu štetu od preko 8 tisuća eura 31-godišnjem vlasniku nekretnine. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Krađa bicikla

U razdoblju od 10. do 14. svibnja, na Obali kralja Tomislava u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio je bicikl 47-godišnje vlasnice. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura. Protiv nepoznatog počinitelja se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

Narušavanje javnog reda i mira te prometne nesreće

Policija je također zabilježila nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Uz to, tijekom protekla 24 sata dogodilo se osam prometnih nesreća u Zadru, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Zaključak

Ovi događaji naglašavaju potrebu za povećanom pažnjom i oprezom među građanima Zadarske županije. Policija nastavlja s radom na prevenciji kriminalnih djela i osiguravanju javnog reda i mira.