20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Okupila se ženska košarkaška reprezentacija

2 min read
zadar.tv sport futsal zadarska županija hrvatska croatia zadar zdravlje health košarka odbojka vaterpolo rukomet boks auto moto šah kviz lopta boćanje kuglanje atletika jedrenje karte mali nogomet basket hakl penjanje planina nin pag benkovac novalja biograd polača poličnik obrovac gračac stankovci kali kukljica sali pašman dugi otok ugljan bibinje sukošan debeljak pakoštane raštane filip i jakov posedarje slivnica ražanac krneza ljubač poljica žerava briševo nadin

Okupila se Ženska seniorska reprezentacija. Povod? Skori početak prvog kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2023. Kao i inače na okupljanjima, reprezentativke su odavale dojam izuzetno pozitivnog ozračja uoči novih izazova te su, zajedno sa stručnim stožerom predvođenim izbornikom Stipom Bralićem, naizgled spremne za nove ispite.

Okupljanje je u Zagrebu, doduše, bilo kratkog vijeka jer su djevojke odmah krenule za Terme Tuhelj, a već će u večernjim satima odraditi i prvi trening u Zaboku i tako i službeno započeti pripreme za kvalifikacije. U Zaboku će, naime, u nedjelju, 14. studenog s početkom u 18:00 sati odigrati drugu utakmicu kvalifikacija protiv najtežeg protivnika – aktualnih europskih prvakinja Srpkinja. Prva je utakmica na rasporedu već u četvrtak, 11. studenog u bugarskom Botevgradu, gradiću blizu Sofije.

Izbornik Stipe Bralić: “Novi kvalifikacijski ciklus počinje u gostima protiv ekipe Bugarske, a zatim imamo prvakinje Europe Srpkinje kod kuće. Imamo dva-tri dana da se pripremimo i nadam se da ćemo odigrati što bolje. Plan je pokušati u Bugarskoj pobijediti utakmicu i onda protiv Srbije dati sve od sebe, odigrati na maksimumu i nekom našom prepoznatljivom igrom pokušati i tu iznenaditi.”

Kakve su izmjene u rosteru u odnosu na posljednje okupljanje?

“Ima nešto sitno izmjena, neke su igračice nove u odnosu na sastav s Europskog prvenstva. U ovom trenutku nema centra Tikvić i Miletić na poziciji 4. Vidjet ćemo kako će se nove djevojke uklopiti, iako su neke bile prisutne u prethodnim kvalifikacijskim ciklusima.”

Očekujemo li, dakle, pobjedu u Bugarskoj?

“Nije lako igrati u gostima, a i Bugarska je jedna solidna reprezentacija. Kvalifikacije su zaista kratke, igra se nakon dva-tri treninga i tu jednostavno nema puno prilika za popravljanje. Tko se snađe u tih par utakmica, izbori plasman na Europsko prvenstvo. Žensko košarkaško europsko prvenstvo je jedno od rijetkih kolektivnih sportova koje je ostalo na 16 reprezentacija koje nastupaju, svi su ostali podigli format na 24. No, nije bilo lako ni u prošlim kvalifikacijama pa smo prošli, idemo pokušati napraviti isti uspjeh.”

Mia Mašić već ima dugogodišnji seniorski staž u reprezentaciji, no ipak ju svako okupljanje jednako veseli: “Svako okupljanje me usrećuje, vrlo smo kvalitetan skup ljudi i zadovoljna sam svakim dolaskom.”

A protivnice?

“Imamo doista zanimljive protivnice. Srpkinje – europske prvakinje, vrlo jaka ekipa. Što se tiče Bugarske očekujem zabiti 20 poena i dobiti utakmicu [smijeh]. Šalim se, svakog protivnika treba uzeti zaozbiljno, sve su ekipe kvalitetne. Imamo dva i pol dana treninga prije leta za Sofiju, bit ćemo stopostotno u treningu, potpuno fizički i psihički koncentrirane. Ali da, uvijek mislimo samo na pobjedu, takav treba biti mentalitet.”

Izvor HKS Foto Marin Sušić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

one × 5 =